230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Naš najbolji "projekat" su naša djeca

Juče je u prostorijama OŠ "Sveti Sava" u Gacku održana javna tribina za roditelje i djecu na temu "Podizanje svijesti građana o pravima djeteta na području opštine Gacko", u okviru projekta SPIS.

130201-gacko1

Sa policijskog, medicinskog, sa aspekta školstva, centra za socijalni rad prisutni su imali priliku da se kroz četiri prezentacije bolje upoznaju sa pravima djeteta, posljedicama nasilja nad djecom, obavezama i odgovornostima prema žrtvama nasilja i prema djetetu.

Predavači su upoznali roditelje o koracima vaspitanja i odgajanja djece, kao i o načinima da se odnos roditelja i djece podigne na veći nivo. Ponašanjem prema svojoj djeci dajemo pravu sliku o nama samima.

Najveće reakcije izazvala je prezentacija predstavnika policijske stanice Gacko, Siniše Adžića, gdje su roditelji iznosli svoja iskustva i stavove o problemima narkomanije, vršnjačkog nasilja i visokotehnološkog kriminala.

130201-gacko

Predavači su izrazili zadovoljsto odzivom roditelja i njihovim aktivnim učešćem na tribini. "Naš najbolji projekat su naša djeca i treba im posebna zaštita" – zajednički je stav predavača. (Opština Gacko)