230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Konačno se obnavlja gradski prevoz nakon više od 20 godina

U Trebinju će u narednih mjesec dana, nakon više od 20 godina, biti uspostavljen javni gradski i prigradski prevoz putnika uz simboličnu cijenu karata, potvrdio je gradonačelnik Slavko Vučurević.

130205-stara autobuska

Vučurević je naveo da će grad Trebinje ove godine sa oko 200.000 KM subvencionisati prevoz putnika, napominjući da gradski prevoz u ovakvom obimu nikada nije postojao u Trebinju.

On kaže da će za udaljena mjesta svakodnevno saobraćati dvije, a na kraćim relacijama četiri linije.

"Naš cilj je da stanovništvu koje ima imanja u udaljenim mjestima od grada omogućimo da na lakši i jeftiniji način obrađuju zemlju, a na njima je da li će to da iskoriste", rekao je Vučurević, napominjući da je na osnovu zahtjeva građana procijenjeno da ovaj projekat treba realizovati.

On je napomenuo da će se voditi briga o kategorijama stanovnika koji ne mogu da plaćaju kartu i dodao da bi karta koštala od 0,80 feninga do jedne marke.

U javnom konkursu, koji je otvoren do 11. februara, navedeno je da će se prevoz putnika obavljati na linijama Trebinje-Zgonjevo–Trebinje, Trebinje–Banjevci-Brana Gorica-Trebinje, Trebinje-Zasad-Mostaći-Dražin do-Trebinje, Trebinje-Duži-Trebinje, Trebinje-Mrkonjići-Trebinje i Trebinje-Aranđelovo–Trebinje.

Na ovim linijama radnim danom će biti četiri polaska autobusa, a subotom po dva.

Na linijama Trebinje–Domaševo-Trebinje i Trebinje–Grab-Trebinje planirano je da autobus saobraća dva puta dnevno.

Autobusi neće saobraćati praznicima i nedjeljom. (Srna)