230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prekinuta redovna skupština FK Leotar

Večeras je u u gradskoj Skupštini počela redovna sjednica Skupštine FK "Leotar".

130205-skupstinafkleotar2

Na sjednici su pokrenute mnoge teme i diskutovalo se o tekućoj problematici kluba, kao i dugovanjima koja nekoliko godina pritiskaju klub sa Polica. Na skupštini je najprije usvojen zapisnik sa prethodne sjednice.

Zatim je predsjednik UO u ostavci Luka Petrović podnio godišnji finansijski izvještaj o radu kluba u prethodnom periodu. 

130205-skupstinafkleotar5

Petrović je istakao da dugovanja kluba po tužbama iznose oko 927.000,00 KM, a trenutna dugovanja kluba pored tužbi iznose 33.360,00 za obaveze iz 2012. godine, a odnose se na mjesec decembar i neisplaćene plate ženama iz ekonomata, decembarska plata igračima, te nekoliko plata stručnom štabu.  "Postoje dugovanja iz ranijih godina igračima i članovima stručnog štaba, koji više nisu na platnom spisku kluba, a oni iznose 77.340,00 KM.  Aktivni dugovi kluba  koji još uvijek pristižu iznose oko 160.000,00 KM", istakao je Petrović.

Petrović je krajem mjeseca decembra prošle godine podnio neopozivu ostavku zbog postojećeg sukoba interesa u momentu kada je izabran za odbornika u Skupštini grada Trebinja. FK Leotar trenutno ima potpredsjednika Đorđa Vučinića, koji je istovremeno potpredsjednik FS RS i 5 članova Upravnog odbora. Ostavku je podnio i direktor kluba Spasoje Radović, tako da su u klubu ostali još sportski direktor, stručni štab i igrači.

 

Pronaći rješenje za cjelokupni sport u Trebinju

 

Bivši predsjednik kluba Rade Runjevac je u svom obraćaju rekao da su ovakve iste krize pogađale Leotar i mnogo ranije i da su se isto ovako sastajali i dogovarali oko novaca i finansiranja kluba. On je rekao  da su oni u tim vremenima uvijek nalazili zajednički stav i rješenje za svaku krizu, te apelovao na predsjednika Skupština grada Trebinja i gradsku upravu da na jednom većem nivou pokušaju pronaći rješenje, kako bi pomogli ne samo fudbalskom već i svakom drugom sportskom kolektivu u ovom gradu. Apelujući na upravu kluba Runjevac je rekao "Pomažite klubove i klub, ali nemojte u džep stavljati novce i ne bojte se nikoga, jer tako smo i mi radili".

 

130205-skupstinafkleotar4

 

S obzirom da je FK Leotar ostao bez uprave, a na večerašnjoj sjednici nije pronađen adekvatan način za odabir i formiranje nove uprave, predsjednik Skupštine Brano Dursun je bio primoran da prekine Skupštinu sa naznakom da će se nastavak održati u narednih desetak dana, do kada se od gradonačelnika očekuje adekvatan odgovor na upit o prijedlogu za izbor novog predsjednika UO i uprave FK Leotar.

Ovoj skupštini je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo Episkop Zahumsko-Hercegovački i Primorski vladika Grigorije.

130205-skupstinafkleotar3

130205-skupstinafkleotar1