230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dječaci iz Trebinja prate Kup Radivoja Koraća

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća za košarkaše u Kragujevcu, pored publike iz različitih gradova Srbije prati i 50-ak dečaka iz Trebinja u sklopu višegodišnje saradnje Leotara i Radničkog.

130208-kuprk

Gosti iz Trebinja će zajedno sa mladim kragujevačkim košarkašima, u toku dana imati zajedničke treninge i prijateljske utakmice, a uveče gledati kako igraju profesionalci.

To su dečaci rođeni od 1997. do 2002. godine, koji će u Kragujevac boraviti četiri dana kod svojih vršnjaka. Pored sportske saradnje ova posjeta je i širenje prijateljstva između Kragujevca i Trebinja
rekao je u izjavi Tanjugu koordinator mlađe selekcije KK Leotar Dražen Šegrt.

Naglašavajući da je svaki minut manifestacije, kao što je Kup Radivoja Koraća, jedan veliki benefit u svakom smislu za mlade košarkaše iz Trebinja, Šegrt je ocjenio da je Kragujevac ovih dana mjesto gde će se sresti osam najboljih ekipa u Srbiji u ovom trenutku.

Ovo je, prostor gde je skoncentrisan najveći kvalitet košarke, a kao što znamo Srbija je lider košarke na prostoru bivše Jugoslavije
dodao je Šegrt.

Predsednik kluba "Foka Radnički" Srećko Otović kaže da je saradnja mladih košarkaša iz Kragujevca i Trebinja priča koja traje četiri-pet godina, a koja je započela na inicijativu kragujevačkih košarkaša koji su igrali u Trebinju. Prema njegovim riječima, pored sportskog druženja, 50-ak Trebinjaca i isto toliko njihovih domaćina iz Kragujevca, obići će i zanačajne kulturno-istorijske spomenike u gradu.

Mladi košarkaški iz Trebinja i Kragujevca izjavili su da uživaju u zajedničkom sportskom druženju, i da im je posebno zanimljivo da uživo gledaju kako igraju profesionalci.

"Ovde smo četiri dana, a kući se vraćamo u ponedeljak", kaže Nikola Marić igrač mlađe selekcije Leotara i dodaje da im je u Kragujevcu lijepo, i da su kod svojih prijatelja i drugara.

130208-kuprk1

Na pitanje šta misle ko će da osvojiti trofej odgovor mlađih košarkaša je različit, pa neki oodgovaraju da je to Crvena Zvezda, drugi pak da je Partizan, dok domaćini tvrde da će to biti Radnički. (Tanjug)