230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje is rising! - Pridružite se globalnoj kampanji "Zaustavimo nasilje nad ženama i djevojčicama"

Povodom akcije "1 milijarda ustaje protiv nasilja"  sutra, 14. februara 2013. sa početkom u 14 časova na Trgu slobode u Trebinju će se prigodnim aktivnostima obilježiti V-Dan koji ima za cilj zaustavljanje nasilja nad ženama i djevojčicama.

130213-bilionrising

Organizator ove akcije je Asocijacija srednjoškolaca grada Trebinja.

PLESOM PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA I DJEVOJČICAMA

Ovaj V-Dan obilježava se već 14. godina, a u njemu učestvuje preko 90 miliona aktivista širom svijeta sa jednim zajedničkim ciljem, zaustaviti nasilje nad ženama i djevojčicama.

130213-bilion

"Akcija "1 milijarda ustaje protiv nasilja" bazira se na statističkim podacima da jedna od tri žene na planeti biva silovana ili pretučena u njenom životu. Sa ukupnom svjetskom populacijom od 7 milijadri stanovnika u ovu statistiku se ubraja preko milijardu žena i djevojčica. To je jedna milijarda kćerki, majki, baka, sestara, prijateljica... Ove godine V-Dan proslavlja 15-godina rada i ovom prilikom pozivamo sve žene i one koje ih vole da nam se pridruže u ŠETNJI, PLESU i na taj način kažu NE nasilju nad ženama i djevojčicama i tako pokažu kolektivnu snagu, brojnost i solidarnost koja ne poznaje granice" - navode  članovi  Asocijacije srednjoškolaca Trebinja.

Jedna milijarda žena koje preživljavaju nasilje je zločin.
JEDNA MILIJARDA OSOBA KOJE PLEŠU JE REVOLUCIJA!!!