230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježen Dan borca

Polaganjam cvijeća u Spomen sobu kao i na spomenik Braniocima, u Trebinju je danas obilježen Dan borca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvi srpski ustanak.

130214-danborca01

Program obilježavanja počeo je danas u 8 i 30 časova Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom u crkvi Svetog velikomučenika cara Lazara, u krugu nekadašnje kasarne „Vojvoda Luka Vukalović".

130214-danborca1

Delegacije opštinske Boračke organizacije i Opštine Trebinje, su zatim na čelu sa načelnikom Boračke organizacije rajkom Ćapinom, položile cvijeće u Spomen sobi 1991–1996., nakon čega je položen vijenac na spomenik Braniocima Trebinja.

130214-danborca02

Program obilježavanja Dana borca nastavljen je u prostorijama Boračke organizacije Trebinje.

130214-danborca2

130214-danborca3

130214-danborca4

Rajko Ćapin načelnik odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Trebinja je u izjavi novinaraima rekao da na području grada Trebinja ima mnogo članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji nemaju rješeno stambeno pitanje. "Ovi ugroženi građani moraju biti što prije zbrinuti i njigovo stambeno pitanje mora biti rješeno, a to će biti naš prioritet u budućnosti. Pored njih mi imamo problem demobilisanih boraca, koji do sada nisu uspjeli da riješe svoje stambeno pitanje, a koji se nalaze i izuzetno teškoj socijalno-materijalnoj situaciji. Mi smo po ovom pitanju već postupili prema nadležnom Ministarstvu, tako što smo aplicirali za novčana sredstva koja posjeduje ovo Ministarstvo za izgradnju stambenih jedinica. Moram da istaknem da se Trebinje nije našlo u prvoj grupi gradova koji bi trebali da uđu u ovaj projekat izgradnje stanova. Međutim, mi nećemo odustati od našeg zahtjeva, a ako bude potrebno, ponovo ćemo uputiti aplikaciju, nakon čega ćemo u saradnji sa trebinjskom gradskom upravom pokušati naći rješenje ovog velikog problema. Ovo je jedna realna potreba i mišljenja sam da bi jedna zgrada sa 32 stana sasvim zadovoljila naše potrebe po ovom veoma važnom pitanju. U pitanju su naši borci koji su na svojim plećima iznjeli ovaj rat i koji su do zadnjeg dana ostali na prvim borbenim linijama", istakao je Ćapin.