230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana audicija za festival "Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala (foto)

Večeras je u prepunoj pozorišnoj sali Doma kulture u Trebinju održana javna audicija za festival  "Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala", na kojoj su mladi iz cijele Hercegovine imali priliku da pokažu svoj talenat pred svojom publikom.

130219-audicija21

Tročlani stručni žiri - Maja Tatić, Marija Šestić i Boris Milanović imali su zadatak da od prijavljenih izvođača izaberu one koji će dobiti priliku da se predstave u polufinalu, a zatim počinje i borba za veliko finale!

130219-audicija04

Žiri je izvođače ocjenjivao na osnovu sljedećih kriterijuma: vokalne sposobnosti, scenski nastupa i odabir kompozicije. O izvođačima, koji su ušli uži krug, žiri će naknadno odlučivati. Izvođači koji su dobili tri DA direktno idu u polufinale. Rezultati ove, kao i ostalih audicija širom zemlje biće poznati 3 marta.

Od sveukupno 20 odabranih izvođača, žiri će u polufinalnoj emisiji festivala odabrati 10 najboljih, koji se takmičiti za glavnu nagradu festivala. Ovi izvođači dobiće pjesme odabrane na konkursu za kompozicije festivala. U finalu festivala i gledaoci će moći da glasaju, a neko od glasača takođe će biti nagrađen. Najboljeg izvođača, po ocjeni žirija, očekuje nagrada od 1.000 maraka, snimanje spota u produkciji Radio Televizije Republike Srpske i promovisanje u programu RTRS-a narednih 12 mjeseci.

Za voditelje Festivala, žiri je u konkurenciji od preko stotinu kandidata izabrao učenike banjaluče Gimnazije Kristinu Duronjić i Dragu Batara. Njih dvoje publika će upoznati kroz program Radio Televizije Republike Srpske.

130219-audicija05

Ukoliko ste zainteresovani za izradu fotografija sa audicije kontaktirajte nas na 065 535 337.

O Festivalu

Na svoj 20. rođendan, Đurđevdanski festival postaje omladinski festival, sa izvođačima od 11 do 15 godina i donosi pregršt iznenađenja.

Festival "Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala" nudi vam priliku da postanete prave muzičke zvijezde, snimite video spot i promovišete se u programu Radio Televizije Republike Srpske.
Osim toga, od sada svoje favorite možete pratiti i bodriti od samog početka. Uz javne audicije i glasanje, put do pobjede biće mnogo zanimljiviji i neizvjesniji.

I kao što su mnoge pjesme sa proteklih 19 festivala obilježile vaše djetinjstvo, vjerujemo da će nove pjesme obilježiti vašu mladost, da će biti slušane na partijima, ali i u školama...