230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Petar Jokanović: Velika želja mi je dres reprezentacije BiH

Mladi Banjalučanin na golu Leotara iz Trebinja Petar Jokanović, koji je svoje prve rukometne korake napravio zahvaljujući svom bratu Slaviši u momčadi Kotor Varoša, a sa 17 godina je prešao u Borac, a od prošle godine je član Leotara...

130201-rukomet11

"Sa 17 godina dolazim iz Kotor Varoši u Borac, a tada mi je trener bio Abas Arslanagić, koji mi je najveći uzor u rukometu i čovjek koji mi je okrenuo karijeru u pozitivnom smjeru, jer sam uz njega naučio najbolje stvari što se tiče rukometa, a pred početak prošle sezone sam potpisao ugovor sa Leotarom", počinje razgovor za SCsport.ba golman Leotara.

SCsport.ba: Stadardan si u Leotaru, i jedan si od glavnih aduta treneras Milanka Savčića, koliko ustvari može Leotar ove sezone, da li će opstanak doći u pitanje?

"Cilj Leotara jeste opstanak u Premijer ligi BiH, a trenutno smo na osmoj poziciji, i veliki su nam izgledi da ostvarimo svoj cilj. Trener Savčić zna šta radi, i na pravi način je ukomponovao ovu mladu i ambicioznu ekipu, tako da se najiskrenije nadam da će Leotar i sljedeće godine biti član društva najboljih."

SCsport.ba: Kakvi su tvoji planovi za budućnost, da li ostaješ u Leotaru ili mijenjaš sredinu? I da li bi želio da nastupaš za reprezentaciju?

"Meni ugovor sa Leotarom ističe na ljeto ove godine, i sigurno da ponuda ne manjka, kako iz BiH, tako i iz inostranstva, međutim ja sam sada samo fokusiran na mečeve koji čekaju Leotar do kraja sezone, jer sam svjestan da će mi se trud, rad i zalaganje koje pokazujem isplatiti i da ću samo tako naći pravi klub za mene, ukoliko napustim Leotar. A što se tiče dresa reprezentacije, ja sam već nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju i imam veliku želju da nastupim i za A tim, i najiskrenije se nadam da će mi se ta želja ispuniti, i da ću svojim dobrim partijama privući pažnju selektora i zaslužiti poziv reprezentaciju", rekao je Jokanović koji je inače prošle godine bio izabran za najbolje golmana KUP-a RS-a.

130221-petar1

(SCsport/Lokoportal)