230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izuzetno kvalitetan nastup TOOT-a na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

U Beogradu od 21. do 24. februara održan 35. Međunarodni sajam turizma „ITTFA 2013."

130222-tanja sajam9

Na ovogodišnjem 35. Međunarodnom sajmu turizma „ITTFA 2013", koji se održao u Beogradu u periodu od 21. do 24. februara predstavilo se preko 1.000 izlagača iz 46 različitih zemalja svijeta sa svih kontinenata, a zemlja partner bila je Njemačka koja je predstavila svoju turističku ponudu.

Bila je to odlična prilika da na jednom mjestu posjetiocima sajma, kojih je ove godine bilo oko 60.000, turističke organizacije, agencije, turoperateri, hotelski lanci, sistemi za rezervaciju karata, osiguravajuće kuće, planine, banje i jezera predstave svoje destinacije i ponude im programe i aranžmane za predstojeću sezonu.

S obzirom na iskustvo sa predhodnih sajmova turizma u Beogradu, gdje je vladala izuzetno velika zainteresovanost za turističku ponudu Trebinja, te velikog značaja ovog sajma za naš grad, jer najveći broj turista koji posjećuju Trebinje dolaze upravo iz Srbije, Turistička organizacija opštine Trebinje je uzela samostalno aktivno učešće, zakupivši štand na 24 m² izložbenog prostora, u okviru koga je na kvalitetan način predstavila svoju bogatu turističku ponudu.

Uz bogat promotivni materijal Turističke organizacije opštine Trebinje – katalozi, mape, flajeri, putem plazme TV emitovanog turističkog filma o Trebinju predstavljeni su subjekti koji se bave turističkom djelatnošću: hoteli, moteli, restorani, vinarije, proizvođači suhomesnatih proizvoda, smokava i proizvoda od smokava, meda, proizvođači suvenira i rukotvorina iz kućne radinosti, kao i turističke agencije.

Štand Turističke organizacije opštine Trebinje posjetili su pomoćnik Ministra za turizam u Vladi RS g-đica Aleksandra Trifković, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji g-din Mlađen Cicović, pjesnik Dobrica Erić, priznati enolog Prof. dr Slobodan Jović, direktor SACEN International-a g-din Dragan Gligorijević, generalni direktor ugostiteljskih objekata "Višnjica" g-din Žarko Ratković i mnoštvo drugih posjetilaca koji su iskazali veliko zadovoljstvo zapaženim nastupom Turističke ogranizacije opštine Trebinje na ovoj sajamskoj manifestaciji koja se smatra najvećom i najposjećenijom manifestacijom ove vrste u regionu.

Tokom trajanja cjelokupne sajamske manifestacije organizovan je bogat prateći kulturni i zabavni program.

Samostalan izlazak na sajam i kvalitetna prezentacija turističke ponude grada se pokazala kao pun pogodak jer je štand Turističke organizacije opštine Trebinje bio jedan od najposjećenijih štandova tokom svih dana održavanja sajma, čime se potvrdilo da Trebinje predstavlja turistički prepoznatljivu i traženu destinaciju za državlajne Republike Srbije, tako da su brojni posjetioci imali priliku da kao svoj aranžman za predstojeću sezonu odaberu baš Trebinje čime bi se nastavio pozitivan trend povećanja broja gostiju koji posjećuju ili pak borave u gradu na Trebišnjici.