230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Delegacija kineske ambasade Crne Gore u posjeti Trebinju

Predstavnici kineske Ambasade u Crnoj Gori su danas zajedno sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore boravili u prijateljskoj posjeti Trebinju. 

130304-petijevic1

Oni su danas posjetili kulturno-istorijske znamenitosti grada na Trebišnjici, obišavši Muzej Hercegovine, Stari grad, Trg slobode, kao i novoizgrađeni Pčelarski centar u Petrovom polju - buduće sjedište Pčelarske zadruge "Žalfija", te poznatu vinariju "Petijević" -  jednu od najposjećenijih vinarija grada Trebinja i najzaslužniju za razvoj vinarstva i vinskog turizma na ovim prostorima.

130304-petijevic2

Radivoje Maksimović predsjednik Saveza Udruženja pčelara Republike Srpske je u izjavi za Lokoportal rekao da je ova današnja posjeta prava prilika da se učvrste dobri odnosi i saradnja sa Savezom pčelarskih organizacija Grne Gore, te da postoje svi preduslovi da ta saradnja u narednom periodu bude još sadržajnija. On je naveo da Kina koja je jedan od najvećih proizvođača meda u svijetu i koja proizvodi 398.000 tona meda godišnje, izuzetno podržava pčelarstvo u Crnoj Gori, što bi moglo da otvori mogućnost za saradnju i sa Savezom udruženja pčelara RS.

"Došli smo u jednu iskrenu i prijateljsku posjetu našim kolegama i prijateljima iz Udruženja pčelara RS sa delegacijom ambasade Kine u Crnoj Gori, na kojoj smo planirali razmijeniti iskustva i pokrenuti buduću prekograničnu saradnju na, nadam se, obostrano zadovoljstvo", rekao je za Lokoportal predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore Radule Miljanić.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je ovom prilikom poželio gostima toplu dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo zbog ove posjete.

130304-petijevic3

130304-petijevic4

130304-petijevic5