230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uskoro redovna autobuska linija Trebinje - Herceg Novi

Redovna autobuska linija Trebinje-Herceg Novi, nakon višegodišnje pauze, ponovo će biti uspostavljena narednih dana, potvrdio je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

130307-blue

 

Prevoznici će biti preduzeća "Ubla turs" iz Trebinja i "Blu lajn" iz Herceg Novog, a autobusi bi trebalo da saobraćaju svakodnevno preko graničnog prelaza Sitnica.

Vučurević je sa saradnicima boravio juče u Podgorici, gdje je o ponovnom uspostavljanju ove linije razgovarao sa pomoćnikom ministra saobraćaja Crne Gore Mirelom Radić-LJubisavljević.

"Prevoznici će Ministarstvu za saobraćaj Crne Gore narednih dana predložiti usaglašeni red vožnje, koji će biti proslijeđen Ministarstvu transporta i komunikacija BiH. Pošto su predstavnici ministarstva Crne Gore razgovarali sa kolegama u BiH, do kraja naredne sedmice očekujem otklanjanje svih formalnih prepreka za uspostavljanje autobuske linije Trebinje-Herceg Novi", rekao je Vučurević.

Za uspostavljanje redovne autobuske linije odranije su bili spremni prevoznici iz oba grada, rukovodstva opština su bila saglasna, resorno crnogorsko ministarstvo dalo je odobrenje, ali saglasnost nije dalo Ministarstvo komunikacija i transporta BiH. (Srna)