230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bileća protiv centra za liječenje narkomana

Bilećani ne prihvataju da se u mjestu Orah na obali Bilećkog jezera sagradi centar u kome bi se liječili narkomani, rekao je potpredsjednik Skupštine opštine Bileća Nemanja Papić.

130311-orah Papić je poručio da će se Bilećani gradnji centra oduprijeti na svaki mogući način. Centar za rehabilitaciju liječenih narkomana trebalo bi da bude otvoren u već izgrađenom objektu u blizini manastira Dobrićevo, na zemljištu koje je nosiocima projekta ustupila Eparhija zahumsko–hercegovačka i primorska. Na današnjem sastanku predstavnika Udruženja građana "Viktorija" i Eparhije zahumsko–hercegovačke i primorske sa predstavnicima opštine Bileća i mještanima sela Orah nije postignut dogovor....

Iz Udruženja građana "Viktorija" Banjaluka potvrdili su da je inicijativu za otvaranje centra za rehabilitaciju zavisnika od psihoaktivnih supstanci pokrenulo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i da je ovo udruženje potpisalo ugovor sa Eparhijom zahumsko-hercegovačkom o korištenju objekta u selu Orah.
Direktor Udruženja građana "Viktorija" Sanja Stanić rekla je da je lokaciju odabralo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske kao jedno od mjesta u Republici Srpskoj gdje će se nakon bolničkog tretmana detoksikacije oporavljati narkomani koji su izabrali put liječenja.
Ona je dodala da je ovom udruženju ukazano povjerenje da otvori centar, s obzirom na desetogodišnje iskustvo u oblasti tretmana zavisnosti.
"Reagovanje mještana je razumljivo, ali uvijek svi kažu zašto se to ne dešava negdje drugo", rekla je Stanićeva.

Miro Vidačić, mještanin sela Oraha, rekao je ranije da su građani pokrenuli peticiju i da su skupili više od 280 potpisa, nakon što su primijetili da se rekonstruiše objekat.
On je naveo da su mještani zadovoljni posljednjom odlukom bilećkih odbornika koji su jednoglasno podržali peticiju.
U selu Orah živi samo nekoliko porodica. Dvadestak porodica u ovom selu ima vikendice, a u posljednje vrijeme opština je prodala još desetak parcela za turističko naselje uz obalu Bilećkog jezera. (Bilećainfo)