230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prvi interaktivni izlog u Trebinju

Danas je u Turističkoj organizaciji grada Trebinja instaliran prvi interaktivni multimedijalni info pano sa touch screen tehnologijom, koji će 24 časa dnevno građanima Trebinja, kao i mnogobrojim posjetiocima i turistima pružati najnovije informacije o raznovrsnim turističkim ponudama grada na Trebišnjici.

130311-izlog02

Direktor Turističke organizacije Trebinja Tatjana Bulajić je danas rekla da je su sredstva za ovaj pano obezbjeđena kroz projekat koji je odobrilo Ministarstvo za trgovinu ui turizam RS krajem prošle godine. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog prisustva mnogobrojnih saradnika, tj. nosioca turističke ponude grada Trebinja, vinari, hotelijeri, vlasnici restorana, agencija, kao i prisustva predstavnika medijskih kuća, bilo štampanih ili elektronskoh medija, web portala, agencija, koji u velikoj mjeri doprinose boljoj promociji grada na Trebišnjici.

"Najsavremeniji i najfunkcionalniji digitalni informativni sistem – interaktivni izlog veličine 42 inča, omogućava turistima, kao i stanovnicima grada besplatan pristup svim informacijama o našem gradu tokom čitavog dana – od 0 do 24 sata, sedam dana u nedelji, tokom čitave godine. Tako da i u vrijeme kada su naše prostorije zatvorene svaki posjetilac može dobiti kvalitetnu informaciju o našem gradu.
Tehnologija tipa „touch screen „ omogućava da se dodirom kroz staklo izlog pretvori u interaktivnu površinu na kojoj jednostavnim rukovanjem možete da saznate sve što vas zanima o turističkoj ponudi našeg grada i okoline.

U bazi podataka Turističke orgfanizacije nalaze se sve informacije neophodne za boravak u gradu podijeljene u nekoliko segmenata.

U rubrici „ Šta vidjeti „ zainteresovani mogu dobiti opšte informacije o gradu, njegovog istoriji, bogatom kulturno-istorijskom naslijeđu, manastirima, crkvama, kao i o prirodnim atrakcijama. Segment „ Šta raditi „ sadrži podatke o kulturnoj ponudi grada, dok u dijelu Gdje odsjesti zainteresovani mogu da se informišu o mogućnostima smještaja u gradu i okolini. Gastro ponuda pruža informaciju o restoranima, kao i o našim vinarijama. U dijelu Manifestacije se nalazi kalendar koji obuhvata sva dešavanja u gradu, tako da se bitnim događajima u našem gradu mogu informisati i naši sugrađani, a ne samo turisti.
„ City info" korisnike će obavjestiti o djelatnostima i kontaktima Turističke organizacije, kao i o važnim telefonima u gradu, o Gradskoj upravi, javnim ustanovama, prevozu, itd.

Ovaj način promocije je jednostavno u službi svakog pojedinca i veoma jednostavnim rukovanjem svakom korisniku se omogući da dođe do informacija. Korištenje izloga nije vremenski ograničeno, već se koristi onoliko vremena koliko je potrebno korisniku.

Turistička organizacija je zadnjih godina mnogo uložila u promociju turizma našeg grada, bilo putem sajmova ili manifestacija širom bivše Jugoslavije, a evo od danas i putem interaktivnog izloga kao jedinstvenog promotera brendova – otvara sasvim nove kanale komunikacije. S obzirom da sadašnji urbani ritam zahtjeva veliku fleksibilnost, ovaj interaktivni izlog pruža izvanrednu mogućnost izmjene sadržaja u bilo kom trenutku i bez mnogo čekanja.

Ako se uzme u obzir da je promocija putem interaktivnog izloga jedan od najbrže rastućih segmenata oglašavanja zbog mogućnosti istovremenog prikazivanja velikog broja multimedijalnih forma, onda je dovoljno jasna i potreba da turistička destinacija poput Trebinja dobije ovakav vid promocije svoje bogate turističke ponude.
Sadržaj interaktivnog izloga je preveden na engleski i ruski jezik.

Koristim ovu priliku da se zahvalim svima onima koji su nam pružili podršku da ove godine samostalno nastupimo na sajmu turizma u Beogradu na kome je Trebinje i zaslužilo da se predstavi u punom sjaju, a posebno se zahvaljujem vinarijama Tvrdoš, Anđelić i Sekulović koje su bile s nama na sajmu, kao i agenciji Friend travel i hotelu Platani koji su bili sve vrijeme trajanja sajma" rekla je za Lokoportal tatjana Bulajić direktor Turističke organizacije grada Trebinje.

Interaktivni izlog je svečano pustio u pogon gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.