230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Stanje bezbjednosti u Berkovićima dobro

U sklopu aktivnosti koje provodi CJB Trebinje, načelnik ovog centra Dragan Nosović, načelnik sektora policije Bojan Dabić, načelnik sektora kriminalističke policije Zoran Mijanović i komandir policijske stanice Berkovići Milomir Antunović boravili su u posjeti kod načelnika opštine Berkovići Nenada Abramovića.

130311-berk

Na sastanku je razgovarano ostanju bezbjednosti u opštini Berkovići, kao i o upoznavanju o stanju bezbjednosti na području CJB Trebinje.

Što se tiče stanja bezbjednosti na području opštine Berkovići ono je ocjenjeno kao dobro, kao i stanje na području centra. Svi pokazatelji iz oblasti kriminaliteta, javnog mira i oblasti saobraćaja pokazuju takvo stanje - rekao je Nosović i dodao da sve te oblasti pokazuju pozitivan trend smanjenja krivičnih djela narušavanja javnog reda i mira, kao i prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Saradnja lokalne vlasti sa Policijskom stanicom u Berkovićima i CJB Trebinje je na dobrom nivou i može poslužiti kao primjer dobre saradnje lokalne vlasti i policije .

Razgovarano je i u vezi nove lične karte. Načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović rekao je da je službeno traženo preko Ministarstva da se izmjeni sadržaj teksta u novoj ličnoj karti. Osim Berkovića takav slučaj je bio i u Istočnom Mostaru i on je izazivao nezadovoljstvo kod građana zbog dvojnog naziva.

Na novoj ličnoj karti stanovnika Berkovića neće više pisati Stolac/Berkovići već samo Berkovići.

(Opština Berkovići)