230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prestižna priznanja za poznate trebinjske vinare

Vinski podrumi Petijević i Popovac iz Trebinja kao jedini predstavnici vinarija iz Republike Srpske proteklog vikenda učestvovali su na osmom Međunarodnom sajam vina i opreme za vinogradare „Vinofest".

130325-vinari4

Trebinjski vinari Ranko Perijević i Stevo Popovac su sa svojim vinima osvojili jednu zlatnu dvije srebrene i tri bronzane medalje Podrum "Popovac je osvojio zlatnu medalju za vino Vranac, srebrenu medalju za Žilavku i dvije bronzane medalje za vina Merlot i Roze.

Ranko Petijević vlasnik podruma vina "Petijević" na ovom sajmu osvojio je srebrnu medalju za Vranac i tri bronzane medalje za vina Merlot, Šardone i Žilavka. 

"Prezadovoljni smo rezultatima i osvojenim nagradama i priznanjima s obzirom na veoma jaku konkurenciju i broj kvalitetnih vinarija sa domaćeg i inostranog tržišta. Prezadovoljni smo i samom organizacijom i prijemom domaćina grada Vršca koju su nas veoma lijepo primili i ugostili. Ovom prilikom su nam odlični domaćini dodjelili centralno mjesto za naše štandove vina, a bilo nam je obezbjeđeno i učešće na Balu vina na kojem smo uz muziku i tamburaše uživali i družili se sa poznatim vinarima iz regiona" rekao je za Lokoportal Ranko Petijević vladnik podruma vina "Petijević" iz Trebinja.

130325-vinari1

Ovu već renomiranu sajamsku priedbu organizovala je Turistička organizacija grada Vršca, sa brojnim vinogradarima, „Vršačkim vinogradima", a pokrovitelji su bili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opština Vršac. Na sajmu je bilo preko 50 izlagača sa preko 170 uzoraka vina. Neke od zemalja učesnica su bili Mađarska, Rumunija, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Italija, Ukrajina.

Ljubitelji vina uživali su uz tamburaše, te u degustaciji najkvalitetnijih vina i u gastronomskim specijalitetima domaće kuhinje.

130325-vinari3

Festival vina, vinogradarstva i vinogradarske opreme, koji je u početku imao lokalni karakter okupljajući vinare iz Vršca i okoline, iz godine u godinu privlači sve više predstavnika iz cijele Srbije i inostranstva, kao što su vinari iz Mađarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Republike Srpske, Italije, Hrvatske,... Na taj način je festival dobio međunarodni karakter, a međunarodna komisija za ocjenjivanje uzoraka vina daje ovom festivalu i takmičarski karakter. U Vršac stižu uzorci vina iz svih krajeva zemlje na ocjenjivanje. Medalje koje se osvajaju za kvalitet u raznim kategorijama vina, zahvaljujući ovoj komisiji, dobile su prestižno značenje među vinarima.

130325-vinari2