230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana edukativna predstava "Dva Nevena"

Danas je u Domu kulture u Trebinju , za učenike nižih razreda osnovnih škola, održana predstava „Dva Nevena".

130326-neveni03 Udruženje građana „OAZA" u partnerstvu sa Kulturnom scenom „Male Stvari", podržani od Kancelarije Američke ambasade u Sarajevu i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, realizuju projekat „Rastimo zajedno- budi mi prijatelj" , koji ima za cilj na inkluzivan i inovativan način učenicima osnovnih škola Istočne Hercegovine približiti problem prihvatanja i prevazilaženja različitosti.
Kroz realizaciju projektnih aktivnosti, za učenike od I do V razreda osnovnih škola, izvedena je predstava „Dva Nevena „ čiji je autor i režiser g-din Željko Milošević, a izvođači mladi glumci Kulturne scene „Male Stvari".
Kako nam je rekla g-đa Nedeljka –Neška Ilijić, izvršni direktor UG OAZE, pozorišnu predstavu „Dva Nevena" pogledali su učenici svih osnovnih škola sa područja Istočne Hercegovine od Nevesinja do Ljubinja, a 28.03.2013. predstavu će pogledati i učenici OŠ „Sveti Vasilije Ostroški„ , dok će u narednom periodu predstava biti upriličena i osnovcima iz Han-Pijeska, Višegrada, Sokoca...
Takođe , značajno je napomenuti da je u toku i nagradni konkurs za likovne i literarne radove na temu poštovanja i prevazilaženja različitosti. Učenicima, čiji radovi budu odabrani kao najbolji, dodjeliće se prigodne nagrade koje će obezbjediti U.G. OAZA.