230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava koncerta: Duo Aleksandra Trajković - klavir Mainhard Holler - violončelo

JU Muzička škola "Trebinje" organizuje koncert na kome će nastupiti duo u sastavu Aleksandra Trajković - klavir (Srbija) - Mainhard Holler - violončelo (Austrija).

130327-koncert

Ilustracija

Koncert će se održati sutra, četvrtak, 28. mart 2013. godine sa početkom u 19h.

Program:

F.Chopin
Sonata za violončelo i klavir op.65 g-moll :

Allegro moderato Ist.
Scherzo IIst.
Largo IIIst.
Finale-Allegro IVst.

B. Martinu

Sonata za violončelo i klavir:

Poco allegro Ist.
Lento IIst.
Allegro con brio IIIst.

Aleksandra Trajković, klavir

Aleksandra Trajković (1975), pijanista i pedagog je započela svoje muzičko obrazovanje u Prištini, gdje je sa uspehom i diplomirala 1998. godine na Fakultetu umetnosti u klasi mr Dunje Košanin. Tokom školovanja je pohađala i usavršavala se na seminarima sarađujući sa profesorima Arbom Valdmom i Dušanom Trbojevićem. Na republičkim i saveznim takmičenjima je više nagrađivana.
Po okončanju studija postaje demonstrator, a potom i saradnik za predmet klavir na Fakultetu umetnosti u Prištini, a paralelno ostvaruje i umetničku aktivnost nastupajući kao solista, klavirski saradnik, član raznovrsnih kamernih sastava na koncertima u Prištini, Beogradu, Mostaru, Skoplju, Kruševcu, Prizrenu, Vranju, Subotici, Negotinu.... kao i kroz realizaciju više trajnih snimaka za Radio Televiziju Srbije (studio u Prištini).
Magistrirala je 2006. godine u klasi profesora mr Marka Savića.
Zaposlena je kao docent za predmet klavir na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu. U njenoj je klasi sa uspehom diplomiralo više studenata, koji i nakon studija koncertiraju i uspešno se bave pedagoškim radom.Više puta je učestvovala u radu žirija na pijanističkim takmičenjima.
Tokom avgusta meseca 2010. godine bila je jedna od predavača na međunarodnoj majstorskoj radionici kamerne muzike održane u okviru projekta Colluvio u Predingu(Austrija).
Predsednik je Muzičke omladine Prištine, a član Muzičke omladine Srbije.

Mainhard Holler , violončelo

Mainhard Holler (Grac-Austrija) započinje svoje muzičko obrazovanje već sa 4 godine. Osvojio je više nagrada na omladinskim takmičenjima u Austriji i Evropi. Studirao je na Akademiji u Gracu kod profesora Janisa Hronopulasa, na Konzervatorijumu"Rihard Štraus" u Minhenu u klasi profesora Jana Polašeka (Jan Polašek), kao i na Akademiji u Sarbrikenu u klasi profesora Davida Grigorijana, studenta i dugogodišnjeg asistenta majstorske klase Mstislava Rostropovoča.
Pohađao je i kurseve orkestarske, kao i kamerne muzike kod Hajnriha Šifa, Filipa Mulera, Marđžori Kornelius, Paula Tortelijea, Eduarda Brunera, bečkog Altenberg tria...
Dobitnik je nagrade za pomoć muzičarima „Kulturkreis Gasteig" u Minhenu.
Redovnu koncertnu aktivnost ostvaruje u „Cello Mellow", „Juon Trio", kao i kroz sviranje u duetima sa Olgom Zaloginom i Zorianom Tkačik.
Intezivno se uspešno bavi pedagogijom i ostvaruje pedagošku razmenu sa Davidom Grigorijanom(Rusija), Prof. Ivanom Kučerom(Muzička akademija u Kijevu), Prof. Božom Saramandićem (Srbija)... Autor je i obimne literature za violnčelo.
Član je „Međunarodnog društva za podršku kulturi i civilizaciji" („Internationale Stiftung zur Forderung von Kultur und Zivilisation").
Od 2001. godine je umetnički direktor i organizator festivala kamerne muzike „Colluvio", koji se održava u Austriju ( uz internacionalnu koncertnu turneju) zajedno sa Jurijem Kotom (klavir) i Anom Lebedinski (violina).

Saradnje ovo dvoje muzičara započela je 2010. godine, tokom održavanja projekta "Colluvio 2010", na kojem su bili predavači. Trenutno rade na pripremi koncertne turneje koja bi trebalo da se održi u više gradova Srbije.