230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

XI Susret Trebinjaca Skandinavije - Geteborg 2013

Tradicionalni XI susret Trebinjaca Skandinavije će se odžati u Geteborgu 27. aprila 2013 godine.

130412-tbgbg

U saopštenju Udruženja Trebinje iz Geteborga je naveden program ove tradicionalne manifestacije. 

 - Turnir u malom fudbalu/nogometu počinje u 14.00 sati u sali Sandeklevshallen, Kvadrantgatan 88 (Bergsjön), 401 21 Göteborg. Očekujemo učešće 6 ekipa. Do do sada su se prijavile ekipe: Pridvorci, Lastva,
Bregovi i Zasad. Ove godine očekujemo još bolji i jači turnir od prošlogodisnjeg na kome je trijumfovala ekipa Dživara. Pravo učešće na turniru imaju sve ekipe koje imaju najmanje dva Trebinjca u svojoj ekipi ili 2 člana Udruženja Trebinje iz Geteborga. Sponzor turnira je Asmir Begović, Trebinjac i golman reprezentacije Bosne i Hercegovine i engleskog premijerligaša Stoke City FC.

Poslije završenog turnira oko 16 i 45 selimo se u salu "Forum" na Kortedali sa adresom Kortedala torg 1 - Göteborg, gdje ćemo se okrijepiti i osvježiti uz bogatu trpezu. Ponuda tradicionalnih specijaliteta - ćevapi direktno sa roštilja, burek i sirnica u domaćoj proizvodnji i domaća krempita specijalno se priprema samo za vas. A da bi vaš obrok bio jos prijatniji, pobrinut će se ekipa Radio GBG-a iz Geteborga.

Naime, po prvi put u istoriji Radio GBG će prenositi emisiju van svoga studija, uživo iz Švedske. Program uživo možete slušati od 17.00-19.00 na 94.9 MHz u zemaljskoj mreži u radijusu od 100 km udaljenom od Geteborga ili preko interneta putem vaših mobilnih telefona, kompjutera ili surfplata bilo gdje u svijetu. Gosti u programu su učesnici turnira, pjesnici, umjetnici, kulturni radnici, uspješni privatnici, a za muzičke želje putem SMS-a na broj +46 70 474 333 će biti zadužene dvije grupe naših muzičara koji za ovu priliku stižu direktno iz Trebinja. Naši stari znanci Baka i Igor Planjanin, koji su nas zabavljali prošle godine i koji su poznati po pravljenju izuzetne atmosfere i odlične fešte, a po prvi put na tlu Švedske će im se pridružiti i Adi i Miki koji su dobro poznati trebinjski trubaduri i koje ste sigurno slušali zadnjih godina u nekoj od bašti trebinjskih kafića.
Planirana je i prodajna izložba umjetničkih radova slikara Ahma Lipog Kapetanovića.  Također imamo u planu upriličiti i prodajnu izložbu fotografija Željka Keka Budimira koji nam također stiže po prvi put i to direktno iz Trebinja. Skup u Geteborgu ne može proći, a da ne spomenemo i našeg velikog pjesnika Meha Barakovića, koji će zauvijek ostati s nama u našim srcima. Svi koji to budu željeli moći će kupiti neku od njegovih zbirki pjesama koju će za ovu priliku donijeti njegov sin Adis, a sav prihod od prodaje knjiga će ići u humanitarne svrhe.

Poslije završenog direktno emitovanog radio-programa nastavljamo direktno sa feštom od 19.00 pa sve do 02.00. Naši trebinjski muzičari u svom repertoaru imaju za svakoga po nešto, za sve generacije, tako da ne trebate brinuti da li će pogoditi baš vaš muzički ukus. U 22.30 je vrijeme za popularnu, bogatu tombolu koja nije moguća bez starih, dobrih sponzora. I ove godine na tomboli će se naći dres golmana reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmira Begovića, zatim autobuska karta Top Tourista na relaciji Švedska/Danska-Bosna i Hercegovina, proizvodi iz BiH i regije čiji je zastupnik za Skandinaviju Plivit trade i mnoge druge vrijedne nagrade. Ako želite da budete sponzor susreta samo nam se javite i pomozite da naša tombola bude još bogatija. Treba napomenuti da sva djeca starosti do 15 godina imaju besplatan ulaz. Za njih će biti organizovane i specijalne aktivnosti od crtanja do ribarenja iza čarsafa  - navodi se u sapoštenju Udruženja Trebinje iz Geteborga.

Dobro nam došli!

Ne zaboravite - sa unaprijed kupljenom kartom ulazi istovremeno i rezervacija stola.

Sve najnovije informacije možete pratiti na www.trebinje.se ili preko Facebooka-a na trebinje.se.