230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veoma pozitivne reakcije na Vranac Vinarije Tvrdoš

Prvi Balkan Wine Tasting, degustacija crvenih vina od autohtonih sorti sa Balkana, održana je u sklopu Međunarodnog sajma vina Vinitaly u Veroni.

130423-vranac

Na degustaciji su predstavljena vina iz sedam zemalja. Iz Srbije je degustirano vino Prokupac vinarije Ivanović, iz Bosne i Hercegovine Vranac manastira Tvrdoš, iz Hrvatske vino Plavac mali vinarije Korta Katarina, iz Makedonije roze Stanušina vinarije Popova kula, iz Crne Gore Vranac vinarije Burić, iz Albanije vino Arberi vinske kuće Kallmet i sa Kosova Vranac premium vinarije StoneCastle.
Iako ovo nije bilo takmičenje među vinima i nije bilo zvaničnog ocenjivanja, nezvanični pobednici degustacije, po broju izuzetno pozitivnih reakcija, bili su Prokupac vinarije Ivanović i Vranac manastira Tvrdoš.
Glavni selektor za ovu degustaciju bio je dr Alberto Cugneto, uz pomoć dr Marine Bogdanović. Učestvovalo je oko 60 enologa i stručnih novinara, među kojima su bili i Carmen Garrobo Martinez, ekspert za senzorne analize u španskoj Školi za degustacije, kao i Claudia Marinelli, generalni sekretar Federacije italijanskih somelijera (FISAR). Glavni organizator ove degustacije bilo je udruženje FISAR, a u nezvaničnom delu degustirana su i crna vina Tamjanika iz manastira Bukovo i Kadarka vinarije Tonković, koja su učesnici takođe veoma pozitivno ocenili. (Cafebarnetwork.rs)