230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Turistički stručnjaci i novinari iz Austrije i Slovačke posjetili Trebinje

U Trebinju su u periodu od 14. do 16. maja u organizaciji Turističke organizacije grada Trebinje boravile delegacije iz Austrije i Slovačke.

130517-toot2

Ovu delegaciju su činili g-din Ernst Happel, stručnjak za razvoj turizma i aviosaobraćaja, profesionalni fotograf, g-din Manfred Huber, stručni saradnik i savjetnik za razvoj turizma i sporta i šef predstavništva RS u Beču g-din Mladen Filipović, kao i g-din Robert Matejovič, gost iz Slovačke, profesionalni novinar, izdavač i glavni urednik prestižnog srednjeevropskog časopisa „Dimenzie" koji se izdaje za tržište srednje i zapadne Evrope, a od 2004. godine se distribuiše i u Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji.

130517-toot1

Uz pratnju stručnih vodiča gore navedenim gostima predstavljena je bogata turistička ponuda grada: kompleks Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš sa svojom vinarijom, Perovića (Arslanagića) most, Stari grad „Kastel", podrumi vina: Petijević, Anđelić i Vukoje, kao i bogato kulturno-istorijsko naslijeđe u centru grada, s tim da je posjeta delegacije iz Austrije imala akcenat na vinski turizam, dok je g-din Robert Matejevič pored prikupljanja informacija iz turizma za reportažu koju će objaviti u svom časopisu "Dimenzie", uradio intervju sa Gradonačelnikom Trebinja g-dinom Slavkom Vučurevićem kako bi se upoznao sa vizijama I perspektivama razvoja Grada iz svih oblasti, a posebno iz oblasti turizma.

130517-toot

130517-aust1

130517-RANKO1

Nakon obilaska turističkih znamenitosti Trebinja turistički stručnjaci su iskazali veliko zadovoljstvo, prijemom i gostoljubljivošću, kao i svim posjećenim destinacijama, čime je Turistička organizacija i ovaj put potvrdila reputaciju izuzetnog domaćina, te zaključili da Trebinje posjeduje ogroman turistički potencijal sa raznovrsnim i bogatim sadržajima koji mogu biti izuzetno interesantni, kako turistima, tako i potencijalnim investitorima iz zemalja iz kojih dolaze.

130517-aust2

(Trebinjeturizam.com)