230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Grčki Ambasador u posjeti Trebinju

Negova ekselencija ambasador Grčke u BiH, Karolos Gadis, boravio je juče Trebinju, a domaćin mu je bio gradonačelnik Slavko Vučurević.

130601-grk1

Povod za posjetu bili su razgovori o uspostavljanju turističke i privredne saradnje sa Trebinjem, te su pored gradonačelnika i grčke delegacije, sastanku prisustvovali i predstavnici Privredne komore i Turističke organizacije Trebinje.

Ističući da je Gradska uprava Trebinja otvorena za saradnju, gradonačelnik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog današnje posjete. On je naglasio da građani Grčke već sada čine 17% od ukupnog broja turista koji na godišnjem nivou posjete Trebinje, te izrazio nadu da će se u budućem periodu taj procenat povećati.

130601-grk1

S druge strane, ambasador Gadis rekao je da pored turističke saradnje postoji mogućnost i za privrednu saradnju, te da je već na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Trebinja dogovoreno da Privredna komora izradi konkretne poslovne ponude koje će se plasirati zainteresovanim subjektima u Grčkoj. Nakon toga će se, kako je Gadis rekao, tačno odrediti vidovi saradnje.

U znak zahvalnosti, nakon sastanka, gradonačelnik Trebinja uručio je prigodne poklone ambasadoru i članovima njegove delegacije.