230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Gojko Cimirot potpisao za Sarajevo

Nakon odlaska trenera Vladimira Gaćinovića, u trebinjskom Leotaru počinje i odliv igrača. "Police" je napustio mladi fudbaler sredine terena Gojko Cimirot, koji je potpisao ugovor sa Sarajevom.

130612-cimirot

Cimirot je bio standardan u proteklom prvenstvu, gdje je na 28 utakmica postigao dva gola. Po potrebi može igrati i na mjestu desnog bočnog, zbog čega je i doveden u Sarajevo. Dvadesetogodišnji Trebinjac aktuelni je član mlade reprezentacije BiH.

- Sarajevo je jedan od većih klubova na našim prostorima, uvijek ima visoke ambicije, što samo po sebi govori da se radi o ozbiljnom klubu. Bore se za titulu svake godine i izađu u Evropu, imaju odlične uslove, ambijent, navijače, profesionalne ljude koji vode klub te, naravno, odličnog trenera i saradnike. Mislim da možemo ispuniti zacrtane ciljeve u narednoj sezoni. Jedva čekam da počnem treninge, vjerujem i da će me saigrači prihvatiti i da ću se brzo uklopiti. Dolazak u Sarajevo je pravi korak u mojoj karijeri - rekao je Cimirot na predstavljanju u novom klubu, a prenosi portal klix.ba.  (RS Sport)