230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Podrška za Milorada Samardžića

Udruženje vozača iz Hercegovine pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći šezdesetdvogodišnjem Miloradu Samardžiću, profesionalnom vozaču iz Ljutog Dola, kod Berkovića, kome su već treću deceniju noge paralisane zbog smrzavanja u snijegom zavijanom kamionu.

130618-milorad1

Milorad je ostao bez stana u kome je živio u Dubrovniku do devedesetih godina 20. vijeka, živi sam u neuslovnoj kući u Berkovićima, pa su vozači iz Hercegovine, kojima su se pridružile i kolege iz drugih krajeva, pokrenuli akciju da se izgradi novi objekat prilagođen za osobe sa invaliditetom.

Opština Berkovići dodijelila je besplatno plac za kuću, a počeli su se javljati i brojni donatori.

Prisjećajući se godina kada je obilazio gradove i države, upoznavao nove ljude i običaje, Milorad kaže da je to posao koji donosi mnoge promjene u životu, odricanja, da se radi sa puno ljubavi, ali da se nekada i skupo plati.

"Čudnim životnim oklonostima ostao sam invalid prikovan za kolica. Nisam tražio pomoć ni od koga. Udruženje vozača je pokrenulo akciju i hvala im puno za to", kaže Milorad i dodaje da su mu nedavno instalirali radio-stanicu koju su donirali vozači profesionalci iz evropskih država.

On dodaje da sada može da se čuje sa velikim brojem kolega koje od ranije zna i da nikada nije sam.

Iako zavisi od kolica, Milorad se druži sa komšijama, a starim golfom koji je prilagođen za njegove potrebe, odlazi i do prodavnice i do kafane.

"I danas bih, samo da me neko smjesti u drumsku krstaricu, vozio do Londona bez gašenja i spavanja", sa sjetom priča Milorad i dodaje da njegovim venama teče nafta i želja za volanom i da je njegovo tijelo pokretno osim nogu koje su u potpunosti paralizovane.

Javljaju se mnogi humani ljudi, organizacije, preduzeća koji žele da pomognu Miloradu i u tu svrhu otvoreni su žiro-računi na koje se mogu izvršiti uplate iz zemlje i inostranstva.

Građevinski inženjer iz Trebinja Kosta Vujović uradiće besplatno projekat za kuću prilagođen osobama sa invaliditetom.

Vozači iz evropskih zemalja, koji su donirali radio-opremu, najavili su posjetu Miloradu Samardžiću krajem jula, a on se svakodnevno čuje s njima i sa drugim kolegama putem radio-veze.

Srna