230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Filmadžije u centru Trebinja

Nakon Klobuka i Uvijeće filmska ekipa se preselila u centar Trebinja, tačnije na gradsku pijacu, gdje je pala prva klapa filma "Na mliječnom putu" reditelja Emira Kusturice.

130620-mlecni4

Snimanje je počelo u ranim jutarnjim satima na pijaci uz veliki broj statista iz našeg grada. Korzo je bio dijelom zatvoren zbog velikog broja mještana i turista koji su jutros preplavili naš grad.

Da podsjetimo, film „Na mliječnom putu", zasnovan je na rediteljevoj priči „U zmijskom zagrljaju", iz zbirke „Sto jada". Film će se sastojati iz tri dijela - priče o zmiji, ljubavi i monaštvu. Jedan dio snimljenog materijala za ovaj film, pod imenom „Pravoslavlje", prikazan je na otvaranju bioskopa u Andrićgradu, oktobra prošle godine. U ovoj priči, kao i u cijelom filmu glavnu mušku ulogu, pravoslavnog monaha tumači sam reditelj. Već taj segment bio je dovoljan da zagolica maštu publike: hercegovački krš, Kusturica u koži monaha, molitva u kamenoj ćeliji... Kroz vinograde monah stiže na liturgiju u manastir Tvrdoš. Tu puni ruksake kamenom, i kreće prema vrhu brda, da bi sav taj životni teret sručio niz liticu...

Glavnu žensku ulogu u novom Kusturičinom filmu tumačiće italijanska diva Monika Beluči, a glavnu mušku ulogu tumači sam reditelj, dok je jedna od bitnih rola povjerena je Slobodi Mićalović. Film se pravi u meksičkoj produkciji, a njegova premijera trebalo bi da bude početkom maja u Kanu. Uz manje pauze, biće sniman do kraja oktobra.

Prema ranijim najavama, Monika Beluči će u Trebinje doputovati krajem jula ili početkom avgusta i biće smještena u jednom od ovdašnjih hotela.