230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena VI izložba radova Škole slikanja "Cerovac"

U subotu, 22. juna 2013. godine, u prostorijama škole "Cerovac", održana je VI godišnja izložba radova Škole slikanja Cerovac, na kojoj su predstavljeni radovi nastali u toku protekle školske godine, kao i na upravo završenoj Dječijoj likovnoj koloniji koja se već petu godinu uzastopno tradicionalno održava u selu Cerovac.

130622-cerovac21

Ove godine su, osim djece iz Trebinja, radove predstavili i polaznici Škole slikanja "Cerovac" iz Bileće, koju vodi akademski grafičar, Olivera Ćuk. Ona je prisutne, nakon uvodne riječi direktora škole, gđe Miskin, upoznala sa školom slikanja i njenim polaznicima u Bileći, dok je godišnju izložbu zvanično otvorila mr Veka Kekić, akademski slikar i rukovodilac Kolonije.

Izložba je i ove godine, kao i prethodnih, bila osvježenje za tople junske dane, izvor uzdaha i divljenja svih posjetilaca - a bilo ih je mnogo - i iskazanog poštovanja prema talentu i trudu naših najmlađih sugrađana. Zidovi i klupe škole Cerovac, prekriveni platnima, oživjeli su pod oslikanim, izmaštanim i stvarnim, predjelima, likovima i događajima, ne ostavljajući nikog ravnodušnim.
Oni koji prate rad Škole slikanja "Cerovac", slažu se da je napredak, koji se ne dešava preko noći, ipak tokom vremena postao primjetan, da je neosporno da su polaznici škole napravili značajan pomak, kao i da je njihov umjetnički izraz zreliji u odnosu na same početke. To se primjećuje u izboru motiva, tehnika i boja, kao i u načinu na koji se misao pretače na platno, što nam govori da ovi mališani ne sazrijevaju samo kao umjetnici, već i kao ljudi.
Izložba će biti otvorena do 28. juna 2013. svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Sponzor izložbe bila je Sberbank a.d. Banja Luka koja ja platila troškove nabavke slikarskih platana.

(Sponzorisani članak)