230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počela Ljetna škola sporta

U Trebinju je protekle noći otvorena 12. po redu "Ljetna škola sporta Republike Srpske 2013" u okviru koje će u narednih dva mjeseca boraviti 1.500 sportista iz Republike Srpske i Srbije.

130626-sport03

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Goran Raca istakao je da je cilj ovogodišnje 12. po redu škole sporta, kao i prethodnih, usavršavanje, druženje i poboljšanje saradnje sportskih saveza sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Srpske radi stvaranja uslova sportskim organizacijama i pojedincima za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Raca je rekao da ove godine Ministarstvo finansira 700 sportista, a omogućiće boravak za 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Srbije, i to vaterpolista, tenisera, džudista, stonotenisera i plivača.

130626-sport01

"Na ovaj način želimo da unaprijedimo specijalne i paralelne veze kao i sportsko usavršavanje između ministarstava Republike Srpske i Srbije", rekao je Raca.

On je podsjetio da se ove godine 17 sportskih saveza opredijelilo za ljetnu školu u Trebinju, dok će 13 saveza boraviti na Jahorini, Sokocu, Čelincu, Tesliću, Gradišci, Banjaluci, Brčkom, Doboju, Zvorniku i na Magliću.

Prema njegovim riječima, u okviru škole sporta biće organizovano i predavanje profesora Nenada Ponorca o temi "Prevencija sportskih povreda i dopinga u sportu" i "Sportom protiv droge".

Otvarajući manifestaciju, ovogodišnji promoter škole sporta proslavljeni odbojkaš Vladimir Batez mladim učesnicima je poželio mnogo uspjeha i da u budućnosti postignu zavidne sportske rezultate.

"Od svojih trenera treba da prvenstveno naučite šta je rad, red i disciplina, te da znate da poštujete protivnike, prijatelje i trenere", poručio je mladim sportistima Batez.

U prvoj smjeni, koja traje sedam dana, boraviće odbojkaši.

130626-sport02

Oraganizator Ljetne škole sporta je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u partnerstvu sa gradom Trebinje, Đačkim domom, "Trebinjesportom". (Srna)