230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ana Popović treća u BiH

Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu SRC „Banje" u Trebinju održano je „Ljetnje prvenstvo BiH - BH Telekom 2013" za mlađe katekorije.

130708-banje

Na prvenstvu u Trebinju okupilo se 270 mladih plivača iz 18. klubova sa prostora čitave BiH.
Jedan od kurioziteta ovoga prvenstva je i to da su mladi bosanskohercegovački plivači na ovom prvenstvu plivali i pod reflektorima. A to je ujedno bio i prvi put da se na olimpiskom bazenu u Trebinju , od kada je otvoren prije 35 godina , jedno plivačko takmičenje održava pod reflektorima, što će, po izjavama iz Plivačkog kluba Leotar, u budućnosti biti i praksa, na svim plivačkim takmičenjima na „Banjama", radi što veće atraktivnosti za gledaoce i adrenalina za same takmičare.
Plivčki klub „22. April" iz Banja Luke bio je najuspješniji klub u kategoriji Mlađih pionira – Mlađi kadeti, dok je drugo mjesto zauzeo Plivački klub „ GKVS – Sarajevo" iz Sarajeva, a treće mjesto u ovoj kategoriji zauzo je Plivački klub „Sport Time" iz Sarajeva. U katekoriji Pionri – Kadeti, najuspješniji klub je bio PK „GKVS – Sarajevo" a odmah iza njih su se plasirali PK „OLYMP" iz Banja Luke i PK „Sport Time" iz Sarajeva.
Od mladih plivača PK „Leotar" najuspješnija je bila, mlada i talentovana plivačica, Ana Popović (2001), koja je u Pionirskoj konkurenciji u disciplini 50m prsno osvojila bronzanu medalju.
Tehnički organizator ovoga prvenstva PK „Leotar" Trebinje odlično je organizovao ovu smotru mladih bosanskohercegovačkih plivača.
- Ovo državno prvenstvo je bilo veliko sportsko iskustvo za naše mlade nade, jer smo iskoristili ulogu organizatora i omogućili velikom broju naših najmlađih plivača da se takmiče na svom prvom državnom prvenstvu. Pošto smo tek petnestak dana u trenažnom procesu na našem bazenu, na osnovu čega su naši plivači u podređenom položaju u odnosu na svoje vršnjake iz drugih BiH klubova. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima naših mladi plivača na ovom prvenstvu, jer su svi popravili svoje lične rezultate. Sa ovim prvenstvom završili smo ljetnju sezonu državnih i republičkih prvenstava i sada nas očekuje par plivačkih mitinga u ljetnjem periodu, kao i naporni treninzi, kao bi u što većoj mjeri iskoristili bazen u našem gradu i što spremniji dočekali sezonu u kratkim 25-metarskim bazenima" - kaže Veljko Piljević, trener PK „Leotar"