230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Hercegovini besplatni tehnički pregledi vozila

Auto-moto savez Republike Srpske do 18. jula provodi akciju "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite". Akcija će se danas provoditi u organizaciji Auto-moto društva iz Gacka, kod "Autoprevoza".

130709-tehnicki1

Pokretni tehnički pregled kontrolisaće ispravnost vozila u Istočnoj Hercegovini: u Gacku kod "Autoprevoza" 9. jula, u Trebinju 10. jula, u Bileći na raskrsnici Nikšić 11. jula.

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske pozvao je početkom mjeseca vlasnike motornih vozila da besplatno preventivno prekontrolišu svoje automobile u okviru akcije "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite".

"Stručnjaci AMS Republike Srpske će u više gradova i opština Srpske besplatno kontrolisati tehničku ispravnost vozila na pokretnom tehničkom pregledu, odnosno pokretnoj laboratoriji za ispitivanje tehničke ispravnosti vozila", navedeno je u saopštenju AMS RS.

Akciju zajednički provode AMS Republike Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, auto-moto društva i Asocijacija tehničkih pregleda Srpske.

Ovu akciju AMS Srpske provodi od 2003. godine.

Rezultati prošlogodišnje akcije pokazuju da je na teritoriji 19 opština Srpske od ukupno pregledanih 434 vozila, tek 236 bilo tehnički ispravno. Prosječna starost kontrolisanih vozila iznosila je 18,27 godina.Akcija ima za cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj povećanjem stepena korišćenja tehnički ispravnih vozila na putevima.

Realizacijom ove akcije očekuje se povećanje broja tehnički ispravnih vozila u Republici Srpskoj, čime bi došlo do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog tehničke neispravnosti vozila kao i broja nastradalih lica.

"Stanje na putevima Republike Srpske u pogledu tehničke ispravnosti vozila i dalje je vrlo nepovoljno i zabrinjavajuće", navedeno je u saopštenju.

AMS RS