230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Stadion malih sportova "Aleksandar Masleša" dobio novi izgled

Stadion malih sportova u naselju Bregovi, koji nosi naziv po najmlađem palom borcu Trebinjske brigade, Aleksandru Masleši, dobio je svoj novi izgled.

130710-stadion

Staru tablu koja je stajala na ulazu na stadion zamjenila su krupna slova imena hrabroga mladića.

U okviru radova, stadion je je dobio novu fasadu, a postavljeni natpis je izrađen od nerđajućeg materijala – inoksa, koji je prema iskustvima kompetentnih lica idealan za sve vremenske uslove. Novi natpis i radovi na stadionu finansirani su od strane Grada Trebinje, a prema odluci gradonačelnika Slavka Vučurevića.

Napominjemo da je Vučurević još po preuzimanju dužnosti stupio u kontakt sa porodicom Masleša. Tom prilikom porodica je izrazila duboko razočarenje, jer žrtva njihovog sina zavrijeđuje više od stare, zarđale table i okrnjenih slova koja ispisuju ime ovoga hrabroga borca.

Smatrajći da žrtva kakvu je podnio mladi Aleksandar Masleša zaslužuje dostojno obilježje, gradonačelnik Trebinja je prilikom svoje ponovne posjete porodici početkom marta obećao da će se založiti da izgled stadiona i natpis budu dostojni ljubavi koju je ovaj mladić, gubitkom svoga života, iskazao prema otadžbini i sugrađanima.

Tako danas, kako to i dolikuje, imamo natpis koji predstavlja izraz zahvalnosti prema Aleksandru Masleši i izraz pažnje prema njegovoj porodici koja nije zaboravljena.

Prema riječima Vučurevića, narednih dana možemo očekivati okupljanje predstavnika grada, porodice Masleša i drugiih građana na Stadionu malih igara kako bi se i zvanično obilježilo postavljanje novog natpisa. (Grad Trebinje)