230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bulevar Srđana Aleksića u Podgorici

Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice, otvorio je danas bulevar s imenom tragično preminulog Trebinjca Srđana Aleksića.

130710-bulevar

Srđan Aleksić je primer da se u vihoru rata kada se najčešče gube ljudske osobine može biti čovek, a to znači biti spreman na žrtvu, da se interesi drugog stave ispred sopstvenih, čak i po cijenu da se rizikuje i izgubi život – poručio je danas gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša prilikom otvaranja bulevara sa imenom ovog mladog junaka.

Da podsetimo, Srđana su 1993. u rodnom Trebinju na smrt pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske, jer je stao u odbranu Bošnjaka Alena Glavovića. Srđanov otac Rade Aleksić je rekao da mu je rat oduzeo zemlju koju je volio, ali da mu se polako vraća sve što je izgubio.

"Iako je Srđan poginuo veoma mlad, jedan je od onih ljudi koji će zahvaljujući svojoj hrabrosti i plemenitosti, kako kaže veliki Njegoš, živeti dovijeka. Da je to tako svedočimo svi mi koji smo se okupili ovdje, 20 godina nakon njegove tragične smrti, da mu odamo priznanje i počast", rekao je Mugoša.

(Izvor: Vijesti)