230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Večeras tišina u Trebinju

Vlasnici trebinjskih kafića koji se nalaze u sklopu stambenih objekata danas su se CJB našeg grada obratili sa prijedlogom da u ljetnom periodu puštanje muzike bude odobreno i poslije 23 časa.

130724-kenjac1

U CJB nisu naišli na razumjevanje, jer kako kažu zakon je po ovom pitanju jasan, te su ugostitelji jednoglasno odlučili da u znak protesta Trebinje noćas utihne.

Svi ugostiteljski objekti u našem gradu večeras će raditi bez muzike.

Da li će u narednom periodu doći do bilo kakvih promjena ostaje da se vidi, a ako Trebinje i dalje pretenduje da bude grad kulture, zabave i turizma definitivno će morati da mijenja neke propise pogotovo u odnosu na one koji uredno plaćaju svaki sto i svaku stolicu, kako u objektima tako i u baštama, a svote koje se izdvajaju za tu svrhu uopšte nisu male. Ako se nešto uredno i po zakonu mora platiti onda bi valjda bio osnovni red da se tim ljudima učine i neku ustupci.

Radno vrijeme
Prema važećim propisima radno vrijeme u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja je od sedam do 22 časa u zimskom periodu, a ljeti od sedam do 23 časa radnim danima, vikendom do ponoći. Noćni klubovi tipa disko-barovi, disko-klubovi, diskoteke i noćni barovi rade od 19 do dva časa ujutru radnim danima, a do tri ujutru vikendom.