230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Turisti iz Belgije oduševljeni Trebinjem

 U organizaciji Turističke organizacije Grada Trebinja, a preko turističke agencije „Elite Travel" iz Dubrovnika, 09. Avgusta, grad na Trebišnjici je posjetilo 120 turista iz Belgije koji su doputovali u tročasovnu posjetu direktno sa kruzera.

130809-folklor

Uz pratnju stručnih vodiča gostima iz Belgije predstavljen je dio bogate turističke ponude Grada, i to kompleks Hercergovačke Gračanice (Vladičanski dvor, amfiteatar, galerija ikona, prodavnica suvenira) sa prelijepim pogledom na Grad, zatim obilazak starog grada „Kastel", te Osman - pašina dzamija, Katolička katedrala rođenja Blažene Djevice Marije, Saborni Hram Sv. Preobraženja Gospodnjeg.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti gostima je u velikoj ljetnoj bašti hotela „Platani" priređen polučasovni kulturno - umjetnički program, uz igru i pjesmu KUD-a „ALAT Swisslion" iz Trebinja.

U divnoj atmosferi priređenoj pod platanima osim turista iz Belgije mogli su uživati i ostali mnogobrojni turisti koji borave u našem Gradu, ali i lokalno stanovništvo.

Turisti su bili izuzetno zadovoljni prijemom i iskazali veliko oduševljenje gostoljubljivošću i srdačnošću domačina, ali i dodali da će u budućnosti u njihovim putovanjima Trebinje biti "imperativ" za obilazak.

Ovaj put turistička posjeta je bila bazirana na posjeti multietničkih vjerskih objekata što još jednom pokazuje da Trebinje predstavlja centar vjerskog turizma u regionu, a i šire.

Oduševljenje gostiju iz Belgije je još jedna potvrda uspješne promocije Grada, pa stoga Trebinje s pravom nosi epitet "Grad turizma". (TOGT)