230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Andrija Prlainović u Petijevića vinariji

Proslavljeni vaterpolista Andrija Prlainović sa svojom porodicom i djevojkom uživao je danas u čarima eminentne vinarije "Petijević" u Trebinju.

130816-prlainovic1

U druženju uz bogatu hercegovačku trpezu Prlainović je obišao vinograde porodice Petijević, a domaćin Ranko Petijević ga je detaljno uputio u način proizvodnje vina kojim se ova porodica bavi preko sto godina. Prlainovići su oduševljeni ambijentom, kao i kvalitetom vina koje ovaj podrum proizvodi, te obećali ponovni dolazak u Trebinje.

Andrija koji je vuče korijene iz Hercegovine, često posjećuje naš grad i za njega ima samo riječi hvale. U razgovoru sa jednim od najboljih vaterpolista Srbije koji je trenutno na odmoru saznajemo da u skoroj budućnosti u Trebinju planira da organizuje prijateljski meč između reprezentacija Crne Gore i Srbije, što bi bilo od velikog značaja i za grad i za promociju vaterpola u našem gradu.

"Kada god sam u posjeti svojoj rodbini u Herceg Novom obavezno svratim do Trebinja makar i na kratko. Trebinje je prelijep grad, ljudi su prijatni i gostoljubivi. Čuo sam da Trebinje ima mnogo uspješnih plivača, a nadam se da ću uskoro naći načina da sa svojim prijateljima u ovom gradu promovišem i vaterpolo", rekao je za Lokoportal  Andrija Prlainović, koji važi za jednog od najboljih srpskih vaterpolista.

130816-prlainovic2

130816-prlainovici1

ANDRIJA Prlainović, vaterpolista Crvene zvezde i MVP Fajnal-fora Lige šampiona, započeo je karijeru sa juniorskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore - 2004. osvojio je Evropsko prvenstvo na Malti i dvije godine kasnije u Oradeji. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. u Malagi, bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, i Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. Sa istim timom donio je Srbiji zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2009. u Rimu. Na ljetnim Olimpijskim igrama 2012. vaterpolo reprezentacija, pored bronzane medalje, izabrana je i za idealni tim turnira, a Prlainović je proglašen za najboljeg strelca. Prošle godine dobio je Nagradu za sportistu godine od Olimpijskog komiteta Srbije. Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su ove sezone titulu šampiona Evrope.