230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje i Zrenjanin gradovi pobratimi

Pored obilježavanja i proslavljanja Svetog Preobraženja, predstavnici grada Trebinje i grada Zrenjanin pristupili su danas svečanom bratimljenju i potpisivanju Povelje o pobratimstvu, prema kojoj se pobratimske strane obavezuju na bratsku ljubav i prijateljsku saradnju.

130819-zrenjanin1

Tako je Trebinje danas, na sveti dan Preobraženje Gospodnje, dobilo još jednog pobratima i prijatelja u Srbiji – Grad Zrenjanin. Tim povodom gradonačelnik Trebinja izrazio je svoje zadovoljstvo zbog stvaranja pobratimskih veza sa Zrenjaninom, gradom u kome, kako je istakao, danas živi i radi veliki broj ljudi iz Hercegovine koji su u raznim periodima kolonizacije naseljavali to područje.

130819-zrenjanin

„Potpisivanje Povelje o pobratimstvu sa Gradom Zrenjaninom je višedecenijska želja građana Trebinja i Zrenjanina i opredjeljenje da naš narod bude jedinstveniji. Vođeni tom idejom okupili smo se danas sa raznih strana želeći da uputimo poruku podrške srpskom narodu u cilju opšteg napretka svih nas", rekao je Vučurević.

U okivru nastavka progama proslave krsne slave, gradskim ulicama će proći Litija nakon čega će se gradonačelnik Trebinja i predstavnici pobratimskih gradova obratiti građanima na Trgu slobode večeras u 21.30 časova. Nakon obraćanja građani će biti u prilici da uživaju u muzičkom dijelu programa, kojim će ovogodišnja proslava Svetog Preobraženja biti završena. (Grad Trebinje)