230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana kampanja „Biraj život bez oružja"

Zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković i načelnik Regionalnog centra civilne zaštite Republike Srpske Radoslav Prelo. povodom Kampanje „Biraj život bez oružja", danas u zgradi CJB Trebinje, održali su radni sastanak nakon čega su dali izjave za medije.

130901-pres

„Osnovni cilj kampanje je uzdizanje svijesti kod građana o opasnostima koja prijete od nelegalnih minsko ekslopzivnih sredstava. To je jedna stalna potencijalna opasnost, prije svega porodicama ljudi kod kojih se ta sredstva nalaze" rekao je zamjenik načelnika Centra Vuković.
Vuković je u svojoj izjavi upoznao građane sa dva osnovna principa kampanje, principom oslobađanja od krivične i prekršajne odgovornosti i principom dobrovoljnosti, odnosno svi građani koji dobrovoljeno predaju minsko eksplozivna sredstva i oružje neće biti krivično niti prekršajno sankcionisani.
Zakon o amnestiji za nedopušteno posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Republici Srpskoj počinje se primjenjivati danas i važi do 31.decembra 2014.godine.
„Kampanju „Biraj život bez oružja" organizovao je MUP Republike Srpske uz podršku UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, britanske ambasade u BiH, OSCE-a i EUFOR-a," rekao je zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković.
„Prošle godine na području Istočne Hercegovine uništeno je 860 neekslodiranih ubojnih sredstava. Na sreću, nije bilo žrtava niti ranjavanja" naglasio je u izjavi načelnik Regionalnog centra civilne zaštite Republike Srpske Radoslav Prelo.