230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mila Jovović glumi Teslinu ljubav

Novi istorijsko - avanturistički film o Nikoli Tesli, u produkciji Hollydan Works Canada i "Mjuzik star Sarajevo", a uz saradnju sa "Avala filmom", uveliko je u pripremi.

130904-mila

Početak snimanja planiran je za maj 2014. godine, a svjetsku glumačku ekipu okupio je Srbin iz Amerike - Danijel D. Vujić.

Kako "Novosti" saznaju, pored Gerija Oldmana, koji će tumačiti našeg slavnog naučnika u poznim godinama, i Vladimira di Krupskog (mladi Tesla), u filmu će se pojaviti i Mila Jovović.

Ona će se naći "u koži" lijepe mlade Ruskinje Anje i tako dočarati Teslinu ljubavnu romansu, koja se odigrala u Trebinju, gdje naučnik odlazi poslije očeve smrti.

- U ljepotama te predivne prirode i pejzaža, sreću se dvije srodne duše i tu, u Trebinju, počinje ljubavna priča, koja se završava Teslinim odlaskom u Ameriku, i Anjinim nepristajanjem da krene sa njim - priča Vujić.

U filmu ćemo vidjeti i Teslinu drugu veliku ljubav, Katarinu Džonson, koja je ostala zauvijek platonska, jer je bila supruga njegovog bliskog prijatelja. Scenario će se prvenstveno bazirati na (poznatim i manje poznatim) činjenicama iz Teslinog života

- Njegov bogat duhovni i pronalazački život je osnovna inspiracija za ovo ostvarenje - dodaje Vujić

Film će pratiti period od Tesline mladosti, studiranja u Gracu i boravka u Budimpešti, preko odlaska u Ameriku, gdje se na brodu upoznaje sa Nijemcem Ernestom Adlerom.

- S obzirom na to da priča neće biti prikazana hronološki, već ćemo "skakati" iz vremena u vrijeme, u filmu ćemo imati dvije paralelne radnje: jednu smještenu u prošlo i drugu u sadašnje vrijeme, dakle 2013. godinu, u kojoj mladi kompjuterski zaluđenik Ed Vot, uspijeva da, uz pomoć moderne tehnologije zasnovane na Teslinim pronalascima, materijalizuje naučnikov život.

Film će se snimati u Beogradu, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu i SAD, a Vujić dodaje i da će ga karakterisati "vizuelni efekti koji još nisu viđeni na filmu".

- Za efekte, koji će se raditi u Beogradu, pobrinuće se Phoenix Creative Studio, a za postprodukciju rezervisan je Los Anđeles. Muziku će komponovati Deni Elfman, a snimaće se na filmskoj traci od 35 milimetara - kaže Vujić, i dodaje da kraj filma ostavlja mogućnost za nastavak priče.

OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE

- Za Tesline patente bile su zainteresovane obavještajne službe svih zemalja, i to interesovanje se nije izgubilo do dana današnjeg. U filmu ćemo pokazati alternativnu priču o Teslinoj smrti i rasvijetliti sve zavjere, misterije i intrige koje su se dešavale oko njega - otkriva Danijel D. Vujić za "Novosti".

Novosti.rs