230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počeo remont ''Terme''

Termolektrani /TE/ "Gacko" počeo je jednomjesečni redovni remont postrojenja, za koji će iz vlastitih sredstava preduzeće izdvojiti 9.700.000 KM, potvrdio je Srni rukovodilac Radne jedinice TE "Gacko" Maksim Skoko.

130905-termo1

Skoko je napomenuo da je remont počeo juče, odnosno sa danom zakašnjenja zbog otklanjanja kvara u Termolektrani "Ugljevik", ističući da će ovaj posao biti urađen kvalitetno i uspješno.
On je naveo da će se u toku remonta, između ostalog, raditi na kotlovsko-turbinskom i generatorskom postrojenju, postrojenju opreme šljake i pepela do dopreme uglja, hemijsko-tehnološkom pogonu i pomoćnim objektima, kao i da su predviđeni radovi na kotlovskom postrojenju.
Prema njegovim riječima, na poslovima remonta biće angažovani radnici Rudnika i Termolektrane, ali i drugi izvođači kao nedostajuća i specijalistička radna snaga.
Skoko je podsjetio da je TE "Gacko" u prethodnom periodu zabilježila dobar i stabilan rad, te prebačaj mjesečnih planova proizvodnje, napominjući da je ovaj gigant u avgustu, sa proizvedenih 173.260.000 kilovat sati električne energije postigao treću najveću mjesečnu proizvodnju od početka rada.
On je naveo da je ovogodišnji plan proizvodnje od milijardu i 700 miliona kilovat-časova električne energije najambiciozniji u tridesetogodišnjem radu jednog od najvećih proizvođača električne energije u Republici Srpskoj.
SRNA