230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

KMF Leotar počeo pripreme za Jedinstvenu futsal ligu

Fudbaleri KMF Leotar počeli su pripreme za predstojeću sezonu današnjom prozivkom i treningom u SD Miloš Mrdić. 

130906-kmf1

Ekipu će kao i do sada predvoditi šef stručnog štaba Dragan Spaić, koji je naglasio je da je spreman za nove izazove u Jedinstvenoj futsal ligi BiH.

KMF Leotar će nastupati u standardnoj postavi, s tim što su im se ove godine pridružili mladi talentovani igrači iz našeg grada Miljan Milišić, Saša Pešić i Goran Miladinović koji će pokušati da se nametnu treneru Spaiću. Kapiten Leotara Mitar Vukanović je istakao za Lokoportal da će igrači biti spremni do početka sezone i dodao da vrlo dobro poznaje sve ekipe u ovoj Ligi, te u istu ulazi sa velikim ambicijama.

"Trenutno se suočavamo sa administrativnim problemima, kao i problemima sa terminima u Sportskoj dvorani, ali mišljenja sam da ćemo pronaći pozitivno rješenje za klub, kako bi mogli normalno nastaviti sa treninzima i spremati se za prvu Jedinstvenu futsal ligu BiH", rekao je Vukanović za Lokoportal.

130906-kmf2

Višegodišnji šampioni RS i BiH i učesnici Futsal Lige šampiona će već 4. oktobra u Trebinju odigrati derbi meč protiv prošlosezonskog prvaka RS ekipe Tango iz Pala. 

Liga bi trebala brojati 12 klubova, po plasmanu iz entitetskih liga, po formuli 6 iz NSFBiH i 4 iz FSRS. Po svemu sudeći, prvo Futsal prvenstvo u organizaciji NFSBiH će sačinjavati: Centar, Brotnjo, Comunicare, Kaskada, Karaka, Mostar SG, Tango, KMF Leotar, Sokrates i Ćelinac. Umjesto dvije posljednje plasirane ekipe ligu će popunjavati prvaci entitetskih liga, koje bi trebale biti organizovane u bar dva nivoa, prvi kao jedinstven iz kojeg se upada direktno u Premijer ligu.

Na zvaničnom sajtu FS BiH stoji pisana odluka da će liga brojati 12 klubova i to 8 iz FS Federacije BiH i 4 kluba iz FS RS. Pored toga stoji još zaključak da će se klubovi osloboditi kotizacije u naredne tri godine takmičenja.

130906-kmf3