230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Monika Beluči zbog umora ne izlazi iz sobe

Proslavljeni režiser Emir Kusturica i poznata glumica Monika Beluči ponovo su u Trebinju, odakle u ranim jutarnjim časovima odlaze na snimanje kadrova za film "Na mliječnom putu" u Hutovo blato i naveče se vraćaju u hotel "Platani", gdje su, kao i ranije, smješteni u cjelokupnom vremenu snimanja u Hercegovini.

130813-monika1

 

Belučijeva nakon snimanja i dolaska u Trebinje uglavnom ostaje u sobi, dok sam Kusturica sa saradnicima boravi u bašti "Platana", vidno umoran, jer svako jutro odlaze rano na snimanje i vraćaju se tek oko 20 časova.

Belučijeva ne želi davati izjave, a samog Kusturicu smo, i pored umora, uspjeli nagovoriti da nam nakratko prokomentariše snimanje.

"U Hutovom blatu radimo drugi dio filma, odnosno, potjeru koja se dešava u tom jezeru, gdje se kroz lavirint onih trski pokušavamo osloboditi trojice specijalnih vojnika, koji su poslati da ubiju Mladu, tako se zove lik Monike Beluči, a na kraju se završava jednim ubistvom, koje je, u stvari, simboličko ubistvo, jer govori o kaljanju ruku u ratu, koje i najneviniji učesnik ovih sukoba okusi", rekao je Kusturica.

Kaže da su već uspjeli snimiti više od trećine materijala, ali im ostaje još dosta posla. Objašnjava da još nisu snimljene scene pogibije Mlade, što ostaje da se uradi za kraj prvog dijela snimanja za dvije nedjelje na planini Lebršnik, iznad Gacka.

"Monika Beluči će sve vrijeme snimanja biti u Trebinju, odnosno do kraja filma, ali ćemo najvjerovatnije imati još jednu pauzu, za koju još tačno ne znamo kada će biti, s tim što u čuvenom selu Uvjeća snimanje ide tek u drugoj polovini oktobra, a film planiramo završiti krajem novembra", dodaje Kusturica.

Kusturica i Belučijeva su nekoliko prethodnih dana snimali scene na vodopadima Kravice na rijeci Trebižat, kod Ljubuškog. Iako im vrijeme nije išlo na ruku, jer su se snimale zahtjevne podvodne scene, kojima nije pogodovalo neplansko podizanje nivoa vode, a još manje jak pljusak, dio materijala je uspješno snimljen. Ipak, izvjesno je da će se nastavak scena snimati u narednim danima, kada se nivo vode malo spusti.

Premijera filma "Na mliječnom putu" očekuje se naredne godine na Filmskom festivalu u Kanu. Nezavisne novine