230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bellucci: Ponosna sam što sam u Hercegovini

Ekipa filma Emira Kusturice „Ljubav i rat" ili „Na mliječnom putu", sa zanosnom italijanskom glumicom Monikom Beluči (Monica Bellucci), koja tumači jednu od glavnih uloga, nastavila je snimanje novih akcionih scena na čarobnom vodopadu Kravica, smještenom u ljubuškoj opštini.

130915-monika

Kasne zbog kiše

Beluči i Kusturica zajedno su, nakon večeri provedene na festivalu klasične muzike na Mećavniku u Višegradu, sletjeli helikopterom iznad vodopada Kravice, nakon čega je prelijepa glumica otišla u restoransku kolibu pored vodopada, koja je bila rezervisana samo za nju, kako bi se odmorila te pripremila za snimanje.

Svo vrijeme dok se šetala obalom Trebižata mamila je poglede brojnih posjetitelja na Kravicama.

Na pitanje novinara kako se osjeća i je li joj lijepo u Hercegovini, zanosna Beluči je kratko odgovorila kako se osjeća odlično te da je ponosna što je tu.

Nakon toga ni ona ni Kusturica nisu bili raspoloženi za davanje izjava brojnim novinarskim ekipama koje su bile na Kravicama.

Svima su poručili da kasne sa snimanjem zbog kiše koja je danima padala u Hercegovini, te da jedino žele početi raditi kako bi do početka decembra, kako je i planirano, završili snimanje filma.

Ljepota kadra

Kusturicin asistent Boban Dedejić je pojasnio kako se na Kravicama snima dio drugog dijela filma u kojem se odigrava potjera za Beluči i Kusturicom.

- Pisalo se da Monika gine u Hutovom blatu, no to nije tačno, jer u tom Parku prirode, Ljubinju i na Kravicama se snima ta potjera, a ona zaparavo gine u minskom polju kod Gacka, među ovcama koje su zalutale u to polje. Uistinu nismo mogli izbjeći ovu ljepotu Kravica. Film kao vizuelna umjetnost pored emocija koje nosi sa sobom podrazumijeva i ljepotu kadra, a od ovog ovdje ništa ljepše na svijetu ne postoji - dodao je Dedejić.

Beluči i Kusturica danas snimaju u Ljubinju, nakon toga do 18. septembra u Hutovom blatu, pa potom u Morinju kod Nevesinja.

Bez specijalnih prohtjeva

Dedejić nam je također otkrio da Beluči do sada nije imala posebne zahtjeve gdje god da je odsjedala u Hercegovini.

- Ona je sada smještena u jednom trebinjskom hotelu. Njena soba je veća za par kvadrata od moje, kupatilo nam je isto, tako da je ona uistinu skromna žena - istakao je Dedejić.

(DNEVNI AVAZ/foto: jutarnji.hr)