230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Učestali napadi na policiju

Povodom pokušaja M.Š. iz Bileće da podmetne eksplozivnu napravu pod auto policijskih službenika iz Bileće, te uništavanja policijskih automobila u Gacku od za sada još uvijek nn lica, danas je načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović u prostorijama centra održao konferenciju za štampu, čija tema je bila učestalost napada na policijske službenike i njihovu imovinu.

130916-pres1

Prema saznanjima policije lice sa inicijalima M.Š. je imalo namjeru da postavi eksplozivnu napravu pod službeno vozilo CJB Trebinje. Po riječima načelnika Nosovića operativnim aktivnostima policijskih službenika lice sa inicijalima M.Š je bilo spremno u svakom momentu na bilo kojoj lokaciji da izvrši krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti, ali je aktivnim radom policije ovo lice lišeno slobode, te uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato Okružnom tužilaštvu. Nosović je dodao da su izvršeni pretresi na više lokacija na području Bileće i Trebinja, te da je tom prilikom pronađena eksplozivna naprava sa oko 700 gr eksploziva i detonatorska kapisla koju je navedeno lice pripremilo u cilju napada na službeno vozilo i policijske službenike CJB Trebinje.

"Glavni tužilac Okružnog suda u Trebinju zatražio da se ovom licu odredi pritvor, međutim prema našim informacijama mu se iz nepoznatih razloga pritvor nije odredio, te je lice pušteno na slobodu", istakao je Nosović.

Nosović se ovom prilikom zahvalio građanima koji su i ovog puta pomogli pri rješavanju ovog krivičnih djela, te spriječili katastrofalne posljedice koje su mogle nastati prilikom izvršenja krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti.

130916-pres2