230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mala škola matematike za uzrast od 5 i 6 godina

Dragi predškolci, prvačići, roditelji i nastavnici...

130920-cerovac

 

Želimo da vas upoznamo sa novim programom koji je škola Cerovac uvela od ove školske godine. Ovaj put želimo da predstavimo iz novog ugla "bauk predmet" iz školskih klupa - MATEMATIKU - i uvedemo naše mališane u svijet skupova, brojeva i logičkog razmišljanja kroz igru i vježbe koje će u njima probuditi interesovanje, takmičarski duh i spriječiti stvaranje predrasuda prema ovoj nauci.

Program po kome će dječica raditi se već uspješno primjenjuje u Matematičkom drustvu Arhimedes u Beogradu, a vodiće ga diplomirani profesor matematike. Nastavne jedinice su inovativne, intuitivne i prilagođene psiho-fizičkim sposobnostima djece u ovom uzrastu. Ne koristimo klasični pristup nastavi već kroz kvizove, eksperimente, igre logičkog zaključivanja i slično, djecu upoznajemo sa osnovnim gradivnim matematičkim pojmovima koji će ih pratiti tokom cijelog školovanja. Kada usvoje ovo bazično znanje i nauče da prepoznaju situacije u kojima mogu da ga koriste u svakodnevnom životu, za njih više neće biti prepreka da u narednim godinama to znanje podignu na više nivoe, u skladu sa planovima i programima nastave u osnovnim i srednjim školama.
Nastava će se odvijati u prostorijama naše škole koja je smještena u kompleksu Luč. Sve učionice su svijetle, vesele i ispunjene brojnim posterima, igračkama i slikovnicama - malo dječije carstvo. Naše osoblje je vedro i nasmijano, a profesor matematike mlad i pun entuzijazma, novih ideja i sa željom da u našoj zajednici zaživi Mala škola matematike, kao što već godinama uspješno radi u mnogim većim centrima u okruženju.
Mi smo sigurni da sva djeca mogu da nauče matematiku. Svi oni vole da znaju, da napreduju, da nauče nešto novo, baš kao što vole i da ih pohvalimo i da se igramo sa njima. U našoj Maloj školi matematike posvetićemo im najveću moguću pažnju i potruditi se da se i vaš i njihov trud isplati.

Dobro nam došli !!!