230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjac Obrad Stanić na regati Banja Luka - Beograd

Trebinjac Obrad Stanić je zajedno sa još 11 avanturista, takozvanih „divljevodaša" iz sportskih klubova sa teritorije sliva rijeka Vrbasa i Save, učestvovao u dvonedeljnoj regati Banja Luka - Beograd i za 14 dana na čamcu prešao 504 kilometra.

131007-obrad

Stanić koji studira u Banja Luci radi kao skiper u Rafting centru "Kanjon" i ima dugogodišnje iskustvo u ovom ekstremnom sportu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam predstavljao svoj grad na ovoj važnoj sportskoj manifestaciji. Regata je protekla u sportskom duhu, svi smo bili maksimalno fizički spremni, u nekim momentima je bilo vema naporno, usporavali su nas jak vjetar i kiša koja je padala šest dana regate, ali smo uspjeli na vrijeme da stignemo do konačne destinacije, Beograda", rekao je za Lokoportal Obrad Stanić.

Ovaj sportsko-turistički događaj organizovan je na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Republike Srbije i Republike Srpske, u okviru aktivnosti za razvoj turizma i sporta, a organizatori su rafting savezi Republike Srpske i Srbije.

Rafting regata na rijekama Vrbas i Sava počela je 23. septembra u Banja Luci i u njoj su učestovali klubovi i pojedinci iz deset opština na teritoriji sliva ove dvije rijeke.

131007-obrad1

 

Juče su na Savskom pristaništu učesnike regate dočekali predstavnici grada Beograda. 

Put je bio dug 504 kilometra, 14 dana veslanja i 13 noći pod šatorima. U regati je učestvovalo 12 veslača u 11 čamaca, a usput im se pridružilo oko 150 članova raznih klubova. Za 14 dana prošli su Brod, Šamac. Orašje, Brčko, Raču, Sremsku Mitrovicu, Šabac i Obrenovac.  

{youtube}-XES-qmqKRs{/youtube}