230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mališani kod gradonačelnika

Povodom obilježava Dječije nedjelje danas su djeca iz trebinjskih vrtića i Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" posjetili gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

131009-djeca1

 

Gradonačelnik ih je počastio bombonima, keksima, voćem i sokom, kao i prigodnim poklonima, a mališani su pripremili recitacije kojima su oduševili sve prisutne. Pored opuštenog druženja s djecom, gradonačelnik im je zahvalio na posjeti, a njihovim tetama odnosno učiteljicama zahvalio i čestitao na predanom i kvalitetnom radu. 

131009-djeca2

131009-djeca3

Ove godine "Dječija nedelja" protiče pod sloganom "Dječija prava i institucije".

131009-djeca4

Cilj programa je da se djeci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života djece i doprinese prevenciji nasilja, diskriminacije, kao i inkluziji djece sa smetnjama u razvoju i marginalizovanih gupa. Programske aktivnosti i tema dječije nedjelje oslanjaju se na Konvenciju o pravima djeteta UN, koja daje jasne smjernice za oblikovanje svijeta u kome će prava svakog djeteta biti priznata, zaštićena i ostvarena.

Učesnici manifestacije su:

* Dječiji vrtić „NAŠA RADOST"
* Dječija igraonica „ CICIBAN"
* Obdanište „SVETA EVGENIJA CARICA MILICA"
* O.Š. „ Jovan Jovanović Zmaj"
* O.Š. „ Vuk Karadzić"
* O.Š. „ Sveti Vasilije Ostroški"
* Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „ SUNCE NAM JE ZAJEDNIČKO"
* Centar za socijalni rad Trebinje

Program aktivnosti do 11. oktobra 2013 god.

ČETVRTAK 10.10.2013.- 11 h- Druženje i zabava za svu djecu grada na Trgu slobode
PETAK 11.10.2013.- Posjete- Budi moj gost

U slučaju loših vremenskih uslova program će se održati u pozorišnoj sali Doma kulture.

Iz kancelarije Ombudsmana za djecu Republike Srpske naglašavaju da je svaka nedjelja u godini dječija nedjelja, a ova je samo dodatna prilika da odrasli priznaju i prihvate da su prava djeteta samo potrebe koje svako dijete ima na putu odrastanja.
Odgovornost je na odraslima da obezbijede ostvarivanje i zaštitu prava djece danas, jer ih samo tako možemo pripremiti za svijet odraslih i samostalan život u tom svijetu.