230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Aerodroma će ipak biti: Lufthanza snima Trebinje

Generalni direktor Lufthanze za centralnu i istočnu Evropu Ofer Kiš ljetos je bez znanja javnosti, boravio u Trebinju. Pokazao je zainteresovanost za aerodrom, ali će njihov stručni tim napraviti analizu i procjenu, a potom donijeti odluku.

120302-aerodrom tb

Zbog političkog potkusurivanja i zbijanja šala na ovu temu Kiš je bio sklonjen od javnosti. Nije imao zvanične sastanke, ali je upoznat sa kompletnim projektom koji , kao i svaki veliki poduhvat prate suprostavljena mišljenja, a nerijetko i skepsa povodom ideje o aerodromu. Prema informacijama Lufthanza ne bi samostalno ulagala u aerodrom ali bi svojim mišljenjem o opravdanosti i eventulanim otvaranjem linija preko Trebinja mogla da utiče na investitore.

Saradnja sa Dubrovnikom

Upravo zbog toga, da sve ne bi bila obična priča, pregovori sa jednom od najvećih svjetskih avio prevoznika drže se u tajnosti - kaže dobro obavješteni izvor Pressa.

Aerodrom Dubrovnik planira širenje kapaciteta do 2020. godine, a u taj projekat želi da uključi Tivat u Crnoj Gori. Međutim Nijemci bi mogli imati uticaj da se oni okrenu prema središtu istočne Hercegovine. Trebinje im je znatno bliže, svega 10-tak kilometara dalje od centra grada u odnosu na Čilipe. Pored toga aerodrom na Zupcima ne bi imao probleme sa slijetanjem u zimskom periodu, dodaje sagovornik Press-a. (Press)