230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Košarkaši spremni za početak prvenstva

Za razliku od prethodne sezone koja je bila propraćena mnogim trzavicama i neizvjesnosti, KK Leotar u ovu sezonu ulazi kao stabilan klub i sa potpuno formiranim timom, čije su ambicije stabilna sredina tabele.

131019-kosarkasi1

Velike zasluge za napredak pripadaju novom (starom) sponzoru kluba kompaniji Swisslion, koja se ponovo aktivno uključila u finansiranje kluba, iako njihova pomoć ni u prethodnoj sezoni nije izostala.

- Zahvalni smo gospodinu Rodoljubu Daškoviću, uz čiju pomoć smo uspjeli da vratimo neke stare dugove i da redovno izmirujemo obaveze iz ove sezone, kaže klupski sekretar Dragan Rakić. Formirali smo respktabilan tim, doveli mladog ali kvalitetnog trenera Marka Ičelića, koji već ima izgrađeno ime u svijetu košarke. U odnos na prošlu sezonu napravili smo veliki napredak i mnogo lakše funkcionišemo. Nadam se da će i rezultati u prvenstvu biti na visokom nivou.

U klub su došla šestroica novih igrača: Nikša Nikolić (Vršac), Milorad Šutulović (OKK Beograd), Stefan Knežević (Cenar Bijelo polje), Ivan Vukadinov (OFI Grčka), Slobodan Radulović (OKK Gacko) i Goran Bodiroga (bez kluba). Iz juniorskog pogona su priključeni Milan Lužajić i Ivan Krčum. Klub su napustili: kapiten Vladimir Aleksić (Varda HE), Marko Rikalo (OKK Beograd), Marko Ninković i Mirko Kovačević. Poslijednja dva pojačanja koja su stigla u klub su Ivan Vukadinov i Stefan Knežević. Vukadinov (193 cm, 32 godine) je pošle sezone nastupao za grčki OFI, gdje je bilježio 5.8 poena i 3.4 skoka za 23 minuta na parketu. Ranije je nastupao za OKK Beograd, Panelinios i mađarski Kečkemet. Knežević je stigao iz bijelopljskog Centra, gdje je u prošloj sezoni za 23 minuta imao učinak od 7.2 poena i 4.3 skoka.

Leotar u prvom kolu gostuje u Posušju istoimenoj ekipi, a jedan od oslonaca ekipe biće i kapiten Duško Marković, koji je povratkom iz penzije u prošloj sezoni pokazao da je kao vino.

- Prošle sezone sam se nakon mnogo vremena osjećao srećnim dok igram košarku i onaj mladi tim mi je dao jednu novu snagu da i daljem budem tu, kaže Marković. Ove sezone imamo nešto iskusniji tim, ali i stanje u klubu je dosta bolje i jedva čekam da počnemo sa takmičarskim utakmicama. U Pripremnom periodu smo dobro radili i vidi se da ovaj tim ima potencijal za jdan dobar rezultat. Nastojaćemo da već od prvog kola i utakmice u Posušju krenemo u pobjede. (Balkan sport)