230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Otvorena izložba najboljih stipendista III ciklusa Fonda "Dr Milan Jelić"

Večeras je u Narodnoj biblioteci u Trebinju otvorena izložba najboljih stipendista III ciklusa Fonda "Dr Milan Jelić".

131021-stipendisti5

Projekat izložbe najboljih stipendista III ciklusa Fonda "Dr Milan Jelić" predstavlja prezentaciju najuspiješnijih mladih doktoranata Republike Srpske i njihovih ostvarenja iz domena nauke. Javnost će imati priliku da pogleda stručne biografije dvadestdvoje stipendista Fonda, te da se upozna sa njihovim naučnim i profesionalnim dostignućima u oblasti ekonomije, elektrotehnike, organizacionih nauka, arhitekture, dizajna, građevinarstava, filozofije, književnosti, prava, geografije i biologije.

Osnovni cilj projekta jeste afirmacija naučnog i istraživačkog rada kao jednog od glavnih pokretača razvoja svakog društva. Stoga, izložba je prevashodno namijenjena mlađoj populaciji, srednjoškolcima i studentima, koji će se upoznati sa različitim naučnim oblastima i uvidijeti širok spektar mogućnosti koje nudi istraživački i naučni rad. Pokrovitelj projekta je Ministarstvo nauke i tehnologije RS. 

Od dvadesetdvoje stipendista koji su predstavljeni na ovoj izložbi troje dolazi iz Hercegovine i to Vladimir Parežanin, Biljana Turanjanin i Vladimir Kovač master inženjer arhitekture doktorant na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ujedno i organizator ove izložbe i jedan od najboljih stipendista u šestogodišnjem periodu postojanja fondacije.   

Izložba je otvorena do 31. oktobra 2013.