230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rukomet ujedinjuje region

Proteklih dana privedeni su kraju pregovori predstavnika četiri ženska rukometna kluba oko organizovanja i igranja Amaterske Regionalne Lige (ARL).

130211-rukometasice1

Omer Omerović iz Lokomotive iz Mostara, Veselin Božović iz nikšićke Sutjeske, Zdravko Komnenović iz trebinjskog Leotara i Božo Đikanović iz Gorice iz Podgorice dogovorili su se, uvažavajući principe dobrovoljnosti i partnerstva o organizovanju i igranju Amaterske Regionalne Lige. Osnovni cilj organizovanja ARL je preduzimanje aktivnosti radi odigravanja većeg broja utakmica, zajedničkih priprema, organizovanja turnira kao i stvaranje čvršćih veza između Klubova u regionu.

-Sporazum o igranju ARL spreman je za potpisivanje, kaže Zdravko Komnenović, trener Leotara.

Slijedi dogovor oko početka takmičarske sezone i izrada predlog Rasporeda odigravanja utakmica. Žao nam je što još nekoliko klubova nisu u mogućnosti da nam se priključe u ovom projektu, a tu prije svega mislim na Radnički iz Bajmoka i Jadran iz Feketića, koje je spriječila loša materijalna situacija. Isto tako, izražavamo nadu da će nam se u idućoj godini pridružiti ova dva kluba iz Srbije, kao i jedan klub sa sjevera Crne Gore i jedan kluba iz Bosne i Hercegovine. Nakon regionalne lige u ženskoj košarci, koja se igra na tromeđi Hrvatske, BiH i Crne Gore koja "živi" već nekoliko godina, počinje takmičenje u rukometu. Sigurno je da će ovo takmičenje podići kvalitet ženskog rukometa i omogućiti djevojkama da u jakim utakmicama stiču iskustvo, jer je nedostaak utakmica tokom godina ujedno i najveći problem ženskog rukometa, pored loše materijalne situacije. (Balkan sport)