230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Druga sezona Jadranske lige prijateljstva u ženskoj košarci

Trebinje je bilo domaćin sastanka direktorija Jadranske lige prijateljstva u ženskoj košarci na kojem su dogovoreni završni detalji u vezi organizacije druge po redu sezone lige, koja je u svojoj prvoj sezoni prošle godine u potpunosti opravdala očekivanja klubova učesnika.

130223-lopta1

Ovogodišnja liga će kao i lani brojati 6 ženskih košarkaških klubova iz tri zemlje i to iz BiH: Trebinje 03 iz Trebinja, iz Hrvatske. Raguza iz Dubrovnika i Vodice iz Vodica, te iz Crne Gore. Budućnost iz Podgorice, Primorje iz Herceg Novog i Lovćen sa Cetinja.

Ekipa Nikšića koja je igrala prošle sezone i koja je jedan od osnivača lige je na godinu dana zamrzla svoj status u ligi zbog finansijskih problema, a nova u Ligi je ekipa Lovćena sa Cetinja.

Seniorski dio Lige koja će i ove godine imati 15 kola uz završni final four, startuje već u srijedu 23.10. 2013 godine kada u Trebinju u sportskoj dvorani Bregovi od 12.30 sati gostuje najjača ekipa u širem okruženju , ekipa Budućnosti iz Podgorice.

Na sastanku u Trebinju gdje je inače i sjedište Jadranske lige, dogovoreno je i drugo izdanje Lige mladih nada koju će igrati isti klubovi kao i u seniorskoj konkurenciji uz sigurno još dva kluba o kojima će direktorij naknadno odlučiti, jer je interes prije svega klubova iz zapadne Hercegovine i juga Hrvatske veliki. Ova tzv Mala liga u kojoj će igrati košarkašice rođene 1999. godine i mlađe, krenuće u februaru naredne godine.

Komesar lige i ove godine je košarkaški radnik iz Dubrovnika Dragan Medan, a sekretar je Siniša Šijaković iz Trebinja.