230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Stipendije za najbolje trebinjske učenike

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, upriličio je danas prijem za Jova V. Lojanicu, osnivača Fondacije za ljepšu budućnost „Jovo V. Lojanica", koja je ovom prilikom dodijelila četiri stipendije za najbolje trebinjske učenike osnovnih i srednjih škola.

131102-lojanica

 Lojanica je ovom prilikom rekao da, poučen svojim životnim iskustvima, ima želju i potrebu da pomaže mladim i vrijednim ljudima u nadi da će se svako takvo ulaganje isplatiti u dugoročnom smislu, te da će svima osigurati bolju budućnost i biti primjer dobročinstva koji trebamo da slijedimo.

Gradonačelnik Trebinja izrazio je zahvalnost u ime administracije grada i svoje lično ime što je Lojanica izabrao Trebinje kao grad u kome će podijeliti stipendije.

„U ima grada i građana Trebinja rekao sam g. Lojanici da je ovaj grad od danas dio njegove porodice i da su mu vrata Administracije uvijek otvorena."

U znak ljubavi i prijateljstva, Lojanica je danas također Trebinju darovao deset sadnica koje su jutros zasađene na ranije predviđena mjesta – ispred škola i institucija. Inače, pomenuta fondacija svake godine dodjeljuje stipendije širom svijeta. Samo u protekloj godini podijeljeno je 150 stipendija učenicima iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Bjelorusije, a Trebinje je prvi grad u BiH kome je pripala čast da ugosti Lojanicu i dobije stipendije za naše najvrijednije učenike.

Grad Trebinje